Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De voorzitters van de Noord-Brabantse veiligheidsregio&#39;s roepen op de feestdagen op een andere manier te vieren dan gebruikelijk.</p>

De voorzitters van de Noord-Brabantse veiligheidsregio's roepen op de feestdagen op een andere manier te vieren dan gebruikelijk.

Veiligheidsregio’s Noord-Brabant: ‘Laten we ook het einde van dit turbulente jaar anders vieren dan dat we gewend zijn’

  •   keer gelezen

REGIO | De voorzitters van de veiligheidsregio’s Noord-Brabant hebben een statement uitgebracht omtrent het coronavirus en het vieren van de feestdagen. De daling van het aantal besmettingen zet niet door, ondanks de aangescherpte maatregelen. Het is hierom dat er wordt verzocht de feestdagen op een andere manier te vieren dan gebruikelijk: in kleine kringen of (deels) online, zonder vuurwerk of carbid schieten.

Volgens Jack Mikkers (veiligheidsregio Brabant-Noord), John Jorritsma (veiligheidsregio Brabant-Zuidoost) en Theo Weterings (veiligheidsregio Midden- en West-Brabant) zijn de besmettingscijfers in de provincie, ondanks de inzet van veel inwoners, onverminderd hoog. De positieve geluiden rondom de ontwikkeling van vaccins zijn hoopgevend. “Maar totdat die vaccins beschikbaar zijn moeten we nogmaals de schouders er onder zetten met elkaar.”

Dit houdt in dat er achter de voordeur geen massale Sinterklaasvieringen mogen plaatsvinden. Daarnaast is de verkoop, het vervoer en het afsteken van vuurwerk verboden. Ook het carbid schieten wordt in de ban gedaan (met uitzondering van het beperkte aantal gebieden in Brabant waar het wel reeds sinds jaar en dag een traditie is). Dit, in combinatie met de inmiddels welbekende coronamaatregelen, heeft als doel de zorg te ontlasten. “Onze zorgmedewerkers verdienen het dat de eindeloze stroom patiënten afneemt en dat ook de reguliere zorg weer kan doorgaan. De zorgmedewerkers verdienen een adempauze.”

Het is hierom dat de voorzitters van de veiligheidsregio’s oproepen de eindejaarstradities op een andere manier in te vullen. “Bijvoorbeeld online, in kleine kring of verspreid over een aantal dagen. Een ‘opoffering nú’ biedt perspectief voor een hoopvol 2021 en dat kunnen we alleen samen!”

Meer berichten