FC de Rakt krijgt gouden certificaat ‘gezondere sportkantine’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

FC de Rakt krijgt gouden certificaat ‘gezondere sportkantine’

  •   keer gelezen

UDEN | Irene Walk van Team Fit en wethouder Ingrid Verkuijlen hebben het gouden certificaat ‘gezondere sportkantine’ digitaal uitgereikt aan Wilma van Kessel, bestuurslid van FC de Rakt. FC de Rakt heeft dit certificaat verdiend, omdat zij onder andere gezonde alternatieven aanbieden in hun sportkantine. 

Steeds meer mensen beseffen het belang van gezond en eerlijk eten. Bij het kiezen van producten voor in de sportkantine is het belangrijk dat het naast gezond en puur, ook vooral lekker is. FC de Rakt was daar al goed mee op weg door gratis fruit aan te bieden aan haar leden op zaterdag en zondag. Nu zijn er naast het gebruikelijke aanbod nog een aantal gezonde alternatieven aan het assortiment toegevoegd. Eigenlijk hadden ze in april al het gouden certificaat behaald, maar vanwege de coronamaatregelen is de uitreiking uitgesteld.

Drijvende kracht achter deze mooie ontwikkeling is Wilma van Kessel, naast bestuurslid van FC de Rakt ook vrijwillig bar-coördinator. Zij heeft zich hier met enthousiasme en toewijding mee bezig gehouden. Gelukkig heeft ze het niet helemaal alleen hoeven doen en kon ze rekenen op advisering van teamfit-coach Irene en GUUS beweegt je. Uiteraard kon ze ook een beroep doen op de ervaring van meer dan 100 andere verenigingen door heel Nederland.

Meer berichten