Foto:
Advertorial

Sim only, waar moet je rekening mee houden?

  •   keer gelezen

Wij als Nederlanders houden van voordelig. Omdat een sim only abonnement over het algemeen voordeliger is dan een telefoon met een abonnement kiezen veel Nederlanders voor een sim only abonnement! Het grootste nadeel van sim only ten opzichte van een toestel met abonnement is de initiële aanschafprijs. Als je kiest voor een sim only abonnement dien je het toestel dat je wilt gebruiken los aan te schaffen. Dit is voor sommige mensen toch de reden om voor een toestel mét abonnement te kiezen. Zo voorkom je de hoge instapkosten, maar betaal je dus op de langere termijn wel meer. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een sim only abonnement!

Lengte contract

Een sim only abonnement is vaak nog voordeliger naarmate je het abonnement voor langere tijd vastlegt. Je moet echter bij jezelf te raden gaan of je dit wilt. Een sim only abonnement is juist aantrekkelijk vanwege de flexibiliteit die het abonnement je geeft. Bepaal dan ook voordat je gaat sim only vergelijken voor welke lengte je het contract wilt vastleggen. Vaak kun je tussentijds de inhoud van het contract nog wel aanpassen, de lengte echter niet! Als je weet dat je het sim only abonnement voor een langere tijd wilt blijven gebruiken kan het wel voordelig zijn om het abonnement voor langere tijd aan te gaan.

Inhoud sim only abonnement

Het belangrijkste van het sim only abonnement is dat het functioneert naar jouw behoeften. Tijdens het vergelijken van de verschillende sim only abonnementen kun je filteren en prioriteren op specifieke factoren. Als je bijvoorbeeld weet dat je buitenshuis bijna geen gebruik gaat maken van je internetbundel, dan kun je kiezen voor een sim only abonnement met weinig MB’s. Ditzelfde geldt natuurlijk andersom. Als je buitenshuis veel gebruik maakt van het internet heb je veel MB’s nodig. Ditzelfde geldt voor belminuten en smsjes. Het voordeel van de sim only abonnementen is dat je gedurende de looptijd van het abonnement nog kunt switchen. Als je na 3 maanden door hebt dat je toch meer belt dan je gepland had, dan kun je het abonnement gemakkelijk opschalen!

Meer berichten