Afbeelding

Films in de regio

Kunst en cultuur 23 keer gelezen
De Weijer, Boxmeer

Do. 12 februari, 20.15

La Vie d'Adèle
Adèle, vijftien jaar oud vindt haar eerste grote liefde. Wanneer ze op straat de blauwharige Emma passeert, gebeurt er iets, al weet ze niet meteen wat. Als ze elkaar later weer ontmoeten in een club raken ze in gesprek. Afspraakjes volgen. Ze houden het eerst verborgen voor Adèles ouders, voor wie een lesbische relatie misschien een te grote schok zal zijn. Emma's ouders lijken meer gewend.

Myllesweerd, Mill

Wo. 18 februari, 20.00

Dorsvloer vol Confetti
Verfilming van de bestseller van Franca Treur over de twaalfjarige Katelijne die eind jaren tachtig als enige meisje opgroeit in Zeeland in een streng christelijk milieu met haar zes broers en ouders. Als meisje moet ze al het huishoudelijke werk opknappen. Katelijne probeert aan het benauwde leven van het gezin te ontsnappen. Toegang: 5 euro (incl. consumptie) Inloop vanaf 19.30 uur.

[image=298161]

Filmcafé Grave

Di. 24 en wo. 25 februari, 20.15

In order of disappearance
Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een rustig leven in het winterparadijs Beitostolen. Aan de zorgeloosheid komt echter abrupt een einde wanneer zijn zoon vermoord wordt voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Nils is uit op wraak en belandt zo in een wereld die hem onbekend is. Terwijl er een drugsoorlog tussen de Noorse en de Servische maffia ontstaat, wordt duidelijk dat Nils op twee punten in het voordeel is: hij heeft toegang tot zware machines en is gezegend met een flinke dosis beginnersgeluk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant