Extra watertappunten in Uden | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Extra watertappunten in Uden

  •   keer gelezen

UDEN | Op steeds meer plaatsen in de gemeente Uden kom je steeds meer openbare drinkwatertappunten tegen. Hier tap je gratis drinkwater om zo je herbruikbare fles of bidon bij te vullen.

Er worden extra watertappunten gerealiseerd op strategische plekken, om de buitenruimte nog aantrekkelijker te maken. Dit jaar zijn er acht extra watertappunten aangeschaft. In de nabije toekomst komen daar nog eens zeven bij. “Water tappen is een gezonde keuze”, benadrukt Ingrid Verkuijlen, wethouder inrichting en beheer openbare ruimte. “Hoe meer watertappunten er zijn, hoe makkelijker het is om van een gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze te maken. Bovendien is het erg handig om buiten en onderweg water te kunnen tappen. Ook op plekken waar bewogen en gesport wordt, is drinkwater een gezonde en duurzame dorstlesser.” Naast schoon drinkwater bieden de watertappunten voorbijgangers ook de gelegenheid om hun handen te wassen. Juist in deze tijd extra belangrijk. Het gebruik van een hervulbaar flesje is bovendien veel minder belastend voor het milieu dan een weggooiflesje. Zo kunnen we met z’n allen bijdragen aan het terugdringen van de plasticberg en (zwerf)afval.

Watertappunten
Je vindt al watertappunten op de volgende locaties:

Volkel: Antoniusstraat, Schakelplein
Uden: Accordeonstraat, Ziekenhuis Bernhoven, Busstation, Marktstraat, Sesterlaan, Zuiderpark, Sportpark, Bevrijdingspark
Odiliapeel: de aanleg van een watertappunt op het Terraveenplein wordt meegenomen bij de huidige herinrichting.

Meer berichten