Geen Groowt Újes Diktee in 2021 | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Goed luisteren en nadenken tijdens het dictee vorig jaar.</p>

Goed luisteren en nadenken tijdens het dictee vorig jaar.

(Foto: Henk Lunenburg)

Geen Groowt Újes Diktee in 2021

  •   keer gelezen

UDEN | Het Groowt Ujese Diktee 2021 gaat niet door. De 20e editie stond oorspronkelijk gepland op 5 februari 2021. Naar aanleiding van de ontwikkelingen en de maatregelen van het RIVM, is besloten om in februari het Ujese Diktee niet te organiseren. 

De organisatie, bestaande uit Gabri Raaijmakers van de Bibliotheek, Chris van Haandel ‘de Mister’ en Betsie Timmers, vindt het niet verantwoord om dertig cursisten bij elkaar te laten komen. Ook met de vijftig bezoekers op de avond zelf kan de anderhalve meter niet gewaarborgd worden. Gabri Raaijmakers van de bibliotheek Uden organiseert het dictee al jaren: “We vinden het erg jammer, maar we gaan er in 2022 gewoon een extra mooie 20e editie van maken. De gezondheid van de Udenaren is het belangrijkste.”

‘Újese’ hersenkrakers
De Újese hersenkrakers gaan wel gewoon door. Vanaf 15 januari, verschijnen er een viertal puzzels in het Udens dialect, waarvan de prijzen op een later moment  worden uitgereikt. De puzzels verschijnen wekelijks. Je kunt ze vinden op www.ujesdiktee.nl en www.bibliotheekuden.nl.

Meer berichten