V.l.n.r: Erik Jansen, Arwen Rijkers en Luc van den Brule (foto: Peter Noy)
V.l.n.r: Erik Jansen, Arwen Rijkers en Luc van den Brule (foto: Peter Noy)

Rabobankvoorzitter onthult bordje Kinderboerderij

Algemeen 693 keer gelezen

UDEN | Erik Jansen, directievoorzitter Rabobank Uden Veghel, heeft zaterdagmiddag samen met jeugdvrijwilliger Arwen Rijkers, een bordje onthuld op het terrein van de Kinderboerderij. Volgens Jansen wil de Rabobank hiermee benadrukken dat zij midden in de maatschappij staat en waar mogelijk lokale verenigingen en stichtingen wil ondersteunen om hun doelen te kunnen realiseren. Het initiatief voor het plaatsen van het bordje is afkomstig van het bestuur van de Kinderboerderij en is volgens voorzitter Luc van den Brule een uiting van waardering jegens de Rabobank.

door Peter Noy

Luc van den Brule gaf in zijn openingswoord aan dat, mede door financiële steun van de Rabobank, enkele geplande projecten konden worden gerealiseerd. “Zo hebben we de afgelopen jaren een mooie serre kunnen bouwen, nieuw hekwerk en een beregeningsinstallatie gekocht, winter- & regenkleding voor de vrijwilligers en medefinanciering ten behoeve van het volièreplein. Voor het komende jaar staan de modernisering van het voerhok en aanpassing van de caviaruimte op de planning”, vertelt Van den Brule. Volgens Erik Jansen is de Rabobank coöperatief en blijft, ondanks het verdwijnen van filialen, regionaal actief. “We zullen jullie een warm hart blijven toedragen. Rabo ClubSupport is dit jaar voor het eerst landelijk opgezet omdat we als Rabobank duidelijker wilden uitstralen wat wij landelijk doen”, zegt Jansen. Hij roept de Kinderboerderij op om duurzame aanpassingen aan het park te doen. “Wij staan open voor alles wat duurzaam is. Naast financiële steun met Rabo ClubSupport bekijken we hoe en op welke manier wij clubs en verenigingen kunnen faciliteren om hun doelen te bereiken”, aldus de directievoorzitter.

Educatie
Erik Jansen vindt de kinderboerderijomgeving goed voor de ontwikkeling en educatie van kinderen. “Het maakt de kinderen vrij, om anders te doen, anders te denken. Maar vooral ook, denk ik, in het omgaan met de dieren. Ik ben heel erg trots dat wij hier partner van mogen zijn en vind het mooi dat wij met dit naambordje, wat ontworpen is door Bouke van der Krieken van BOUKE, Reclame & Presentatie, een beetje vereeuwigd zijn. Wij bedanken het bestuur en de vrijwilligers voor het exploiteren en instandhouden van deze mooie Kinderboerderij.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant