Politie controleert pakketbezorgers, meer dan de helft op de bon geslingerd | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Foto:

Politie controleert pakketbezorgers, meer dan de helft op de bon geslingerd

  •   keer gelezen

REGIO | De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft dinsdag een controle uitgevoerd gericht op het beroepsgoederenvervoer. “Deze controle was met name gericht op de pakketbezorging, omdat in het verleden is gebleken dat met name rond de feestdagen er veel overtredingen worden gepleegd op dit gebied”, aldus de politie. Er werden 44 voertuigen gecontroleerd en bij 23 werd een overtreding geconstateerd.

Bij het vervoeren van goederen tegen betaling voor derden, dient het bedrijf of de ZZP’er (bij een laadvermogen van het voertuig van >500 kg) in het bezit te zijn van een geldige NIWO-vergunning. Bij één staande houding bleek dit niet het geval te zijn. Tegen dit bedrijf wordt een proces-verbaal opgemaakt van 4300 euro.

Bij elf afzonderlijke staande houdingen kon de gewaarmerkte kopie van de NIWO-vergunning niet worden getoond. Ook voor deze gevallen is een proces-verbaal opgemaakt, 700 euro per geval.

Bij vier staande houdingen bleek de toegestane maximum massa van de voertuigen te zijn overschreden.

Tevens zijn er nog verschillende losse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: onnodig gebruik vluchtstrook, rijden met twee aanhangers en het onnodig gebruiken van het verdrijvingsvlak.

Meer berichten