Bovenbouw havo/vwo Udens College tijdelijk gesloten door groot aantal besmettingen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Bovenbouw havo/vwo Udens College tijdelijk gesloten door groot aantal besmettingen

  •   keer gelezen

UDEN | Het Udens College heeft besloten om de bovenbouw van de sector havo/vwo tijdelijk te sluiten. De bovenbouwleerlingen van die sector ontvangen vanaf maandag 7 december online les, voor minimaal een week. De reden voor dit besluit is het sterk oplopend aantal besmettingen bij leerlingen in de leerjaren 4, 5 en 6.

Momenteel wordt de sector havo/vwo aan de President Kennedylaan geconfronteerd met een sterk oplopend aantal besmettingen. “Dit geldt met name voor de leerjaren vier, vijf en zes”, vertelt Ad van Kemenade, directeur bestuurder van het Udens College. “Dit sluit aan op de landelijke ontwikkelingen waarbij het aantal besmettingen in deze leeftijdsgroep ook hoog is. Het aantal geregistreerde besmettingen op onze school is echter hoger in vergelijking met andere scholen voor voortgezet onderwijs in de omgeving.” Daarom heeft de school besloten de bovenbouw havo/vwo tijdelijk te sluiten en geheel online les te gaan verzorgen. “Dit besluit is tot stand gekomen nadat we regelmatig overleg gevoerd hebben met de gemeente Uden, GGD en de vo-raad. We willen en moeten onze verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid en veiligheid van leerlingen, medewerkers en hun naasten”, licht Van Kemenade toe. Dit besluit geldt minimaal voor één week. Op donderdag 10 december neemt de school een besluit over de lesweek van 14 december.

Onderbouw
De onderbouw van de sector havo/vwo en de gehele sector vmbo blijven open. Daar is het aantal besmettingen laag. Ook is het aantal in lijn met de landelijke ontwikkelingen en die van de omgeving.

Meer berichten