De jeugdvrijwilligers met de burgemeester en wethouder in het gemeentehuis.
De jeugdvrijwilligers met de burgemeester en wethouder in het gemeentehuis.

Opgestoken duim voor jeugdvrijwilligers

Algemeen 376 keer gelezen

UDEN | Vier jongeren uit Uden ontvingen maandagmiddag op ‘Nationale Vrijwilligersdag’, een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten, de ‘Opgestoken Duim’ voor jeugdige vrijwilligers. Burgemeester Hellegers en wethouder Ingrid Verkuijlen spraken waardering uit voor hun inzet.

Martijn Franken (20) is vrijwilliger bij FC de Rakt, scheidrechtersplatform en UDI’19. Al jaren is hij actief als scheidsrechter bij met name de senioren. Week in, week uit is Martijn van de partij, soms meerdere wedstrijden op een dag. Verder is Martijn ook nog actief binnen het scheidsrechtersplatform.

PR
Michelle Soldaat (21) is ook vrijwilliger bij FC de Rakt. Ze is daar al geruime tijd actief binnen de PR-commissie. Sinds ze hiervan voorzitter is geworden en ook aansluit bij het bestuur+ heeft ze de pr-machinerie van FC de Rakt gemoderniseerd. Het meest in het oog springend is de nieuwe website die ze heeft opgeleverd. Ze heeft ambities om in de toekomst bij het bestuur te gaan, nu heeft ze zeer goed contact als communicatieorgaan met het bestuur.

Fempower
Veerle Landweer (19) doet vrijwilligerswerk bij Fempower. Ze is gestart als vrijwilliger tijdens een revalidatieperiode. Ze heeft een geweldige toewijding naar de organisatie, de activiteiten waarbij ze betrokken is en naar de doelgroep die ze daar begeleidt. Ze is gestart bij de Gouden Pul en Meidenwerk en is nu volledig gericht op Fempower en alle organisatorische zaken die daarbij komen kijken, zowel voor als achter de schermen. Veerle’s revalidatie gaat ontzettend goed; ze volgt nu weer onderwijs en is nog altijd actief maatschappelijk betrokken.

Lichttechnicus
Rens van de Burgt (15) zet zich als vrijwilliger in bij de Pul als lichttechnicus. Hij is samen met zijn maat Luc gestart als vrijwilliger techniek onder de noemer stagiaire. Zijn ontembare enthousiasme en grote kennis van licht/showtechniek laat je zijn jonge leeftijd doen vergeten. Hij is nooit te beroerd om extra en grote stappen te zetten om bij te springen, te helpen en anderen iets te leren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant