<p>Er werden heuse video-opnames gemaakt voor bij het liedje. (foto: Claudia Lambrigts)</p>

Er werden heuse video-opnames gemaakt voor bij het liedje. (foto: Claudia Lambrigts)

Volkelse brengt kerstnummer uit met leerlingen

  •   keer gelezen

VOLKEL | Samen met 17 leerlingen van haar muziekschool Muziek op maat brengt de Volkelse Ieke Rovers vandaag een kerstnummer en bijbehorende clip uit. Met ‘Kerst Met Jou’ hoopt ze iets positiefs te brengen in deze moeilijke en onzekere tijd. “Het is een hartstikke leuk project geworden waarin leerlingen de kans kregen weer eens een keer te ‘shinen’.”

Het idee voor het liedje ontstond bij Ieke eind oktober. “Er was niks om naartoe te werken, en ik vond vooral dat het tijd was voor iets positiefs”, vertelt ze. “Het idee van een nummer zat in mijn hoofd, maar ik bedacht me toen hoe leuk het zou zijn als mijn leerlingen daar aan mee zouden kunnen doen. Dat idee werd steeds groter en groter.” Dankzij haar eigen muziekschool en ervaring als muziektherapeute wist Ieke hoe ze het project moest aanpakken. “Ik ben gewend om met groepen te werken. Ik wilde graag dat iedere leerling, variërend van 7 tot ongeveer 14 jaar, mee kon doen. Ook degenen die pas drie maanden les hebben gehad. Daarom heb ik voor iedereen passende partijen geschreven en heeft iedereen op zijn of haar manier volwaardig mee kunnen doen.”

Samenwerking
Hoewel ze vaker liedjes schrijft, bleek een tekst schrijven in deze tijd nog best wel lastig. “Ik wilde graag een vrolijk kerstnummer maken, zeker ook omdat dat wel zo leuk is voor de kinderen. Iets wat catchy is, en lekker blijft hangen. Maar helaas is het nu niet alleen maar vrolijkheid. Daarom heb ik een mix gemaakt: het refrein is lekker vrolijk, en de coupletten net even anders.” De kinderen hebben zich volledig gefocust op de refreinen, de coupletten zingt Ieke zelf. “Zo is het een hele leuke samenwerking geworden tussen ons.” Afgelopen weekend werden de geluidsopnames gemaakt, door Daan Godschalk uit Veghel. In november nam Claudia Lambrigts al de video-opnames op. De leerlingen mochten in de visagie voor de foto’s en videoclip, en vertelden voor de camera hun kerstwens, of voor wie ze speciaal meededen, zoals bijvoorbeeld opa en oma. “Ik genoot ervan om te zien hoe leuk ze het vonden”, blikt Ieke enthousiast terug. “Vooral de jongste leerlingen voelden zich echt wel beroemd. Je kon zien dat ze het wonderlijk vonden om zichzelf terug te horen.”
Het nummer en de clip kun je vanaf vandaag beluisteren en bekijken via het YouTubekanaal van Ieke: Ieke Rovers Muziek op maat. Op vrijdag 18 december wordt het nummer officieel gelanceerd op basisschool De Vlieger in Volkel. “Het is een hartstikke leuk project geworden waarin leerlingen de kans kregen weer eens een keer te ‘shinen’. Dit was een leuke combinatie van mijn eigen creativiteit en iets positiefs brengen in deze tijd. Dat ik dat samen met mijn leerlingen kon doen is het mooiste cadeautje wat ik me kon wensen!”

Alle foto’s zijn gemaakt door Claudia Lambrigts

Meer berichten