Afbeelding

Gemeente stelt ruim 63.000 euro beschikbaar voor jongerenprojecten

Algemeen 549 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden stelt voor 2021 een subsidiebedrag van 63.300 euro beschikbaar voor de projecten MC After School en JoinUs. Beide projecten richten zich op de sociale zelfredzaamheid en het voorkomen van eenzaamheid bij jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Ook komt er een fysieke plek waar jongeren gezellig samen kunnen zijn of hun verhaal kwijt kunnen.

Compass en ONS welzijn voeren beide projecten gezamenlijk uit. “Samen met GGD, Ons Welzijn, Compass, GUUS beweegt je, Wegwijzer Jeugd, Vluchtelingenwerk en Novadic wordt jaarlijks een thema vastgesteld”, vertelt wethouder Gijs van Heeswijk. “Door alle partijen is aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat er komend jaar extra aandacht wordt besteed aan jongeren tussen 12 en 18 jaar. De projecten MC After School en de verlenging van Join Us zijn beide projecten die voorzien in deze behoefte en zorgen er voor dat jeugd, onderwijs en jeugdhulp beter op elkaar aansluit.”

MC After School
In januari 2021 wordt in het MC aan de Loopkantstraat 17 in Uden op vier schooldagen gestart met ‘MC After School’. Deze dagen worden georganiseerd door de Jeugdprofessionals van ONS welzijn en jongerenwerkers van Compass. Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar kunnen na school langskomen voor een gezellig samenzijn, de jongeren kunnen hier hun verhaal kwijt, kunnen terecht met al hun vragen en er is huiswerkondersteuning. De komende maanden wordt MC After School met een speciale promotiefilm onder de aandacht gebracht bij de Udense jongeren. In deze video maken de leerlingen gelijk kennis met het (preventieve) aanbod van GGD, ONS welzijn, Compass en Novadic.

Join Us
In 2019 is het landelijke initiatief Join Us ook in gemeente Uden van start gegaan. Een initiatief dat zich met name richt op eenzaamheid bij jongeren. Iedere woensdagavond organiseert Compass een Join Us avond in het MC. Deze bijeenkomsten worden druk bezocht. Er is daarom besloten om het project met een jaar te verlengen. “Join Us is een succesvol project dat we graag willen voortzetten. We zien dat jongeren die zelf hebben deelgenomen aan Join Us, vaak zelf aan de slag gaan als vrijwilliger. Iets waar deze jongeren voorheen zelf niet aan gedacht of gedurfd hebben. En dat is een mooie ontwikkeling die we zeker willen stimuleren”, aldus wethouder van Heeswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant