Vorig jaar werden er nog volop kerstpakketten ingepakt.
Vorig jaar werden er nog volop kerstpakketten ingepakt. Foto: D. van de Donk

Rotary Kerstpakkettenactie dit jaar in andere vorm

Human Interest 1.102 keer gelezen

UDEN | Rotary Club Uden organiseert haar Kerstpakkettenactie dit jaar anders dan andere jaren. Normaal gesproken kopen inwoners van de gemeente Uden bij de supermarkten iets meer dan zij van plan waren en daar stelt de Rotary Club goed gevulde kerstpakketten van samen. Dit jaar staan er geen leden van de Rotary en Innerwheel bij de supermarkten. Daarom is dit jaar gekozen om de mensen die het nodig hebben een supermarkttegoedbon en kerststol aan te bieden.

Roland de Laak, voorzitter van de Rotary, vindt het jammer maar ziet ook mogelijkheden: “Al 20 jaar zamelen we pakketten in. Samen met de inwoners van Uden gaan we voor minimaal 300 pakketten. Maar Corona gooit roet in het eten. We kunnen nu geen kraampjes neerzetten, mensen aanspreken en de boel op een veilige manier inpakken. Gelukkig hebben we een prima alternatief uitgewerkt!” Namelijk een tegoedbon voor een van de supermarkten en een lekkere kerststol. Roland: “Dankzij de medewerking en ook financiële ondersteuning van de twee Udense Plus-supermarkten, de vier Jumbo’s in Uden en Volkel en een bijdrage van de kant van het personeel van de BACU, kunnen wij (Rotary en InnerWheel) de mensen die het nodig hebben toch iets aanbieden.” Ook de leden van Rotary Uden en Innerwheel Veghel – Uden dragen financieel bij aan de actie.

Ondersteuning via een gift
Omdat de kerstactie zo bekend is, hebben al veel mensen geïnformeerd of ze weer een bijdrage kunnen doen. Dat zal dit jaar niet gaan via etenswaren. Roland geeft aan dat er wel andere mogelijkheden zijn: “Als er mensen zijn die onze Kerstactie 2020 toch willen ondersteunen op een andere manier, dan kan dat. Een financiële bijdrage is welkom op rekeningnummer NL36 RABO 0128 0214 62 van de Stichting Sociaal Werk Rotary Uden. Wij zorgen ervoor dat de bedragen die vóór 18 december worden gestort, worden meegenomen in de tegoedbonnen voor de supermarkten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant