<p><em>Burgemeester Marnix Bakermans bladert door het nieuwe tijdschrift&nbsp;van heemkundekring Zeeland. Rechts voorzitter Gerard Selten. (foto: Heemkundekring Zeeland)</em> </p>

Burgemeester Marnix Bakermans bladert door het nieuwe tijdschrift van heemkundekring Zeeland. Rechts voorzitter Gerard Selten. (foto: Heemkundekring Zeeland)

Heemkundekring presenteert nieuw eigen tijdschrift ‘Zeeland, in verleden en heden’

  •   keer gelezen

ZEELAND | Heemkundekring Zeeland heeft een nieuw eigen tijdschrift gepresenteerd: ‘Zeeland in verleden en heden’. Het tijdschrift bevat artikelen over de oude en nieuwe geschiedenis van Zeeland. Het eerste exemplaar van het nieuwe tijdschrift is woensdag in het heemhuis van de heemkundekring overhandigd aan burgemeester Marnix Bakermans. Voorzitter Gerard Selten van de Heemkundekring Zeeland reikte het eerste exemplaar uit.

De wens voor een eigen tijdschrift staat al jaren op het verlanglijstje van het bestuur van de Heemkundekring. Een enthousiaste redactie van zes schrijvers en één vormgever heeft het eerste blad samengesteld. Het idee is om het blad drie keer per jaar uit te brengen. De Zeelandse leden van de Heemkundekring Zeeland krijgen het blad thuisbezorgd. Leden buiten Zeeland kunnen het blad tegen verzendkosten laten opsturen of zelf afhalen op een Zeelands postadres. 

Inhoud
De redactie heeft bewust gekozen voor een papieren uitgave, omdat ze denkt daar veel leden een plezier mee te doen. Er staan diverse korte artikelen in met veel oude en nieuwe foto’s. Voor meer uitgebreide informatie voor de echte liefhebber zal regelmatig worden verwezen naar de website van de heemkundekring. In de eerste uitgave komen aan bod: de bouw van het Parochiehuis; de stamboom van familie Dekkers; interviews met Jan van den Brand over 60 jaar VCO en oud-huisarts Carel Otten over de verlostas van dokter Tunnissen; inbraak in de kerk; de taken van een koster in 1780; muurschilderingen van Egbert Dekkers in de Mariakapel en de werkgroep Heemtuin.

Niet-leden
Om ook niet-leden kennis te laten maken met dit tijdschrift is het op enkele plaatsen te koop voor 2,50 euro, bij Van der Burgt uw Groene Vakwinkel, in het heemhuis en op Korte Dijk 5. Lezers die daarna besluiten om lid te worden van de Heemkundekring worden automatisch abonnee van dit blad. De aanschafprijs van 2,50 euro wordt verrekend met hun eerste contributie. Een lidmaatschap kost 15 euro per jaar en voor huisgenoten 10 euro per jaar. Voor dat bedrag mogen leden ook gratis naar binnen in het heemhuis voor lezingen, tentoonstellingen en filmavonden. De heemkundekring geeft maandelijks een digitale nieuwsbrief uit met daarin alle clubnieuws. De leden zonder mailadres krijgen die nieuwsbrief op papier thuisbezorgd.

Meer berichten