Afbeelding

Tegoedbonactie energiebesparing succesvol, Uden behaalt hoogste score

Algemeen 480 keer gelezen

UDEN | Alle woningeigenaren in de gemeente Uden kregen onlangs de kans om een tegoedbon van 50 euro te verzilveren, om daarmee duurzame maatregelen in huis te treffen. En dat werd massaal gedaan: Uden behaalde de hoogste score van de regio. 30 procent van alle bonnen werd namelijk verzilverd en dat betekent dus dat er heel wat energiebesparende maatregelen gedaan worden of gedaan zijn.

Wethouder Franko van Lankvelt (duurzaamheid) is blij dat zoveel inwoners van Uden gehoor hebben gegeven aan het verzilveren van hun tegoedbon: “De kleine maatregelen zoals ledlampen, tochtstrippen, radiatorfolie en waterbesparende douchekoppen zijn een mooie eerste stap naar een duurzamer leven. Erg mooi dat zoveel Udenaren hieraan mee hebben gedaan. Zo dragen we allemaal wat bij aan het duurzamer maken van ons stukje op de wereld. Want daar moeten we zuinig op zijn.”

Vervolgactie voor huurders
De tegoedbonactie was een van de onderdelen van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), een rijksregeling met rijksgelden. Dit jaar stond de tegoedbonactie alleen open voor woningeigenaren. Een nieuwe regeling voor 2021 is in de maak. Deze regeling is dan alleen voor huurders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant