De winkel aan het Brabantplein verdwijnt.
De winkel aan het Brabantplein verdwijnt.

VVV-winkel aan Brabantplein sluit deuren, informatiepunt voortaan in bieb

Algemeen 1.317 keer gelezen

UDEN | De VVV-winkel aan het Brabantplein in Uden sluit op 31 december haar deuren. Inwoners, toeristen en recreanten kunnen vanaf volgend jaar terecht bij het toeristisch informatiepunt in de bibliotheek in Uden.

Alle informatie over recreatieve activiteiten in de omgeving, tips voor vrije tijd en overnachtingsmogelijkheden is hier dan beschikbaar. De medewerkers van de VVV-winkel aan het Brabantsplein gaan straks deel uitmaken van het team vrijwilligers dat het toeristisch informatiepunt in de Udense bibliotheek gaat bemannen. Wethouder Gijs van Heeswijk geeft aan blij te zijn met de ontwikkeling. “Met de verschuiving van de inzet van de VVV NOB naar het Uden Marketing Team maken wij gebruik van de lokale kracht van ondernemers en organisaties. En tevens geven we invulling aan onze wens om een toeristisch informatiepunt in het centrum van Uden te behouden.”

Uden Marketing Team
In 2019 besloot de gemeente Uden de subsidierelatie met VVV NOB te beëindigen. Dit als gevolg van veranderende inzichten en gewijzigd beleid. De marketingactiviteiten voor Uden zijn tegenwoordig ondergebracht bij Uden Marketing Team. Dit team bestaat uit recreatieve- en centrumondernemers en ook de cultuursector is hierin vertegenwoordigd. Zij bepalen gezamenlijk de strategie, stellen een jaarplan citymarketing vast en zetten de koers uit voor het merk Uden. Sinds kort nemen ook gemeente Landerd en de recreatieve ondernemers uit Landerd deel aan het Uden Marketing Team.

Samenwerking bibliotheek
Op initiatief van gemeente Uden zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd met de bibliotheek over de mogelijkheden van een toeristisch informatiepunt in de bibliotheek aan het Mondriaanplein. De keuze voor de bieb is onder andere gemaakt vanwege de centrale ligging en de ruime openingstijden. Ook de rol die de bibliotheek heeft in de Udense gemeenschap is van waarde. “Het past helemaal in de visie welke wij hebben van de toekomstige bibliotheek”, aldus Gio van Creij, directeur bibliotheek Uden. “De Udense bibliotheek is de afgelopen jaren steeds meer een plek geworden van ontmoeten, kennisdelen en informatie verstrekken. Door de recente verbouwing beschikt de bibliotheek nu ook over een ‘huiskamer’ waar de bezoeker op zijn gemak informatie tot zich kan nemen. Een toeristisch informatiepunt sluit hier mooi bij aan.” Samen met de vrijwilligers van de huidige VVV-winkel en de bibliotheek Uden is een plan van aanpak opgesteld. Er is ook contact met het Toeristische Platform Landerd voor arrangementen en activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant