Afbeelding

Ook dit jaar vuurwerklijn in gemeente Uden

Algemeen 560 keer gelezen

UDEN | De laatste jaren heeft gemeente Uden flink ingezet op vuurwerkoverlast. En met succes: de overlast is aanzienlijk afgenomen, de speciale vuurwerklijn wordt goed gebruikt en de schade aan gemeentelijke objecten neemt steeds verder af. Voor komende jaarwisseling geldt er een landelijk vuurwerkverbod vanwege de coronacrisis. Maar toch blijkt dat er ondanks dit verbod ook nu weer vuurwerk afgestoken wordt. Gemeente Uden gaat daarom ook in 2020 door met deze effectieve aanpak van vuurwerkoverlast. 

Om een beeld te krijgen van de overlast en om in contact te komen met de overlastgevers, wordt ook dit jaar een speciale vuurwerklijn opengesteld. Doorgegeven locaties worden direct bezocht. Daarnaast wordt door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) vanaf 18 december extra gesurveilleerd in de wijken en het centrum. Het doel is om in contact te komen met eventuele overlastgevers op de hangplekken binnen Uden, het geven van voorlichting en waarschuwen voor eventuele gevolgen.

Melden
De speciale vuurwerklijn is opengesteld tot en met 30 december. Meldingen van 13.30 tot 22.00 uur lopen via de vuurwerklijn en worden door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Uden opgevolgd. Je kunt bellen naar 06 19 26 63 85. Buiten deze tijden kunnen klachten gemeld worden bij het reguliere nummer van de politie: 0900 – 8844. Op 31 december is de vuurwerklijn geopend van 08.00 uur tot 17.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant