<p>De pakketjes.</p>

De pakketjes.

Leerlingen Udens College verrassen ouderen St. Jan

  •   keer gelezen

UDEN | Leerlingen van het Udens College hebben de bewoners van zorgcentrum St. Jan verrast met een kerstpakketje. De leerlingen maakten zelf fotolijstjes met kaartjes. Ook de borrelplankjes zijn van eigen makelij, net zoals de bosvruchtenjam. 

Leerlingen van de sector vmbo en de sector havo/vwo organiseren ieder jaar diverse kerstacties om goede doelen en de lokale gemeenschap te steunen. Dit jaar zijn de acties in een andere vorm gegoten vanwege de coronasituatie, maar toch is het zelfs ondanks de sluiting van de school gelukt veel mensen te verrassen. Zo maakten de bovenbouwleerlingen van de sector vmbo zelf kerstpakketten voor de bewoners van het zorgcentrum St. Jan in Uden. 

De kerstpakketten vormden een samenwerking van leerlingen en docenten van de verschillende profielvakken. Zo maakten de leerlingen van het profielval Produceren, Installeren en Energie (PIE) de fotolijstjes. De leerlingen van Dienstverlening en Producten (D&P) gingen aan de slag met de kaartjes voor in de lijstjes. Bij Bouwen Wonen en Interieur (BWI) werden borrelplankjes gefabriceerd, die bij D&P weer versierd werden. De leerlingen van Zorg en Welzijn maakten heerlijke bosvruchtenjam. Als deze presentjes zijn samen netjes en professioneel ingepakt door leerlingen van het profielvak Economie & Ondernemen (E&O). 

De pakketten zijn inmiddels bezorgd en worden door het personeel van het zorgcentrum aan de bewoners uitgedeeld. Een leerling van het Udens College kon namens de school al twee pakketten aan twee bewoners uitreiken, omdat ze in het kader van een leerwerktraject in het zorgcentrum stage loopt.

Meer berichten