Afbeelding

Staking planbare zorg ziekenhuizen geen gevolgen voor Bernhoven

Gezondheid 3.413 keer gelezen

UDEN | Minister Ark voor Medische Zorg meldde eerder vandaag dat alle planbare zorg in ziekenhuizen wordt gestaakt om personeel vrij te maken voor de coronazorg. Dit bericht heeft géén gevolgen voor de situatie in de Brabantse ziekenhuizen, laat Ziekenhuis Bernhoven weten.

Brabantse ziekenhuizen hebben namelijk al twee weken geleden in het Regionaal Overleg Acute Zorg besloten om zoveel mogelijk de planbare zorg af te schalen. Het gaat daarbij om niet-urgente klachten en ingrepen. Alle acute en oncologische zorg gaat onverminderd door. Ook worden de afspraken op de poliklinieken en de afdelingen radiologie zoveel mogelijk voortgezet. Er is dus voor patiënten geen reden om lopende afspraken af te zeggen.

Door het stijgend aantal coronapatiënten loopt de druk op de zorg op. De ziekenhuizen zitten daardoor aan hun maximumcapaciteit. Gelijktijdig hebben de ziekenhuizen te kampen met hoge werkdruk en ziekteverzuim. “Doordat de grens is bereikt, is het dus elke dag zoeken naar een goede balans tussen de zorg aan coronapatiënten en de reguliere zorg, die tot op heden zoveel mogelijk is doorgegaan. Omdat de ziekenhuizen verwachten meer coronapatiënten te moeten opnemen, wordt dagelijks aan de hand van de omstandigheden besloten wat nodig is om de zorg de komende weken te kunnen waarborgen”, valt te lezen op de website van het Udense ziekenhuis. Zo breiden de Brabantse ziekenhuizen het aantal IC-bedden uit en worden patiënten naar andere ziekenhuizen verplaatst, ook naar Duitsland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant