<p>Een groene container van REGAIN voor de kledinginzameling van Uden WereldWijd.</p>

Een groene container van REGAIN voor de kledinginzameling van Uden WereldWijd.

Uden WereldWijd en REGAIN Recyclables gaan samenwerken

  •   keer gelezen

UDEN | Uden WereldWijd (UWW) heeft een nieuwe partner gevonden in REGAIN Recyclables BV uit Cuijk voor de kledinginzameling in de gemeente Uden. Na een moeilijk jaar heeft UWW besloten om afscheid te nemen van de huidige inzamelaar en te kiezen voor een nieuwe inzamelpartner. De samenwerking start per 1 januari.

De coronacrisis heeft negatieve gevolgen gehad voor de markt van tweedehands textiel. Er was een enorme toestroom van kleding, maar veel winkels, kledingmarkten en sorteerbedrijven wereldwijd moesten (tijdelijk) hun deuren sluiten. Daarom werden de kledingcontainers tijdelijk afgesloten.

Met de opbrengst van de kledinginzameling ondersteunt UWW lokale organisaties die zich bezighouden met projecten in derdewereldlanden. "Omdat er door de huidige inzamelaar geen financiële vergoeding meer geboden kon worden voor het ingezamelde textiel heeft UWW moeten kijken naar een alternatief met nog wel enige opbrengst", zegt voorzitter Jan van den Boom. Secretaris Ton van der Vegt: "Na enig onderzoek kwamen wij terecht bij de lokale speler REGAIN Recyclables uit Cuijk. Het bedrijf specialiseert zich al ruim 27 jaar in textielinzameling." In Uden, Volkel en Odiliapeel zullen de beige containers van de voormalige kledinginzamelaar worden vervangen door 25 groene containers van REGAIN.

Uden WereldWijd verheugt zich om met deze lokale, betrokken partner de kledinginzameling in de gemeente Uden nog verder te professionaliseren met een zo hoog mogelijk percentage hergebruik tot gevolg. Meer info: udenwereldwijd.org.

Meer berichten