Foto van vroeger: Kerkstraat

  •   keer gelezen

UDEN | Op deze foto uit ongeveer 1950 is anno 2020 eigenlijk geen enkel punt van herkenning terug te vinden al zou je kunnen zeggen dat Huize St. Jan dat min of meer toch wel is. Links achteraan zien we immers het Sint-Jans-gesticht of ‘ut gâsthuis’ van de zusters Carolus Borromeus die in 1877 in Uden zijn neergestreken.

De zusters hebben zich voornamelijk bezig gehouden met het verzorgen van zieken, ouderen en weeskinderen. Op deze plek staat sinds ongeveer dertig jaren het nieuwe gebouw van wat nu de locatie Sint Jan van Brabant Zorg is. In het midden zien we de twee-onder-een-kap woningen van de families Frankevoort en Heessen. Het pand rechts vooraan is de banketbakkerij en lunchroom van Ant. Scheepens. In 1950 zijn de kentekens van de auto’s in Nederland nog herkenbaar aan de provinciale lettercodes. De auto die hier geparkeerd staat begint met HZ, de code van Zuid-Holland. Voordat de bibliotheek in 1965 onderdak heeft gevonden in gemeenschapshuis De Schouw aan het Brabantplein is deze nog enige tijd in dit pand gevestigd geweest.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.
Heb je zelf een mooie, leuke foto van vroeger voor deze rubriek? Stuur deze dan gerust naar ons toe via redactie@udensweekblad.nl!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten