Foto: Bianca van den Broek
BEDRIJVIG UDEN

‘De combinatie van leren en plezier maakt het zo mooi’

  •   keer gelezen

UDEN | ‘Jordies Voetbal Belevenis’. Onder die naam startte de
44-jarige Udenaar Jordy van Boxtel begin september met zijn nieuwe voetbalschool. “Zonder corona was ik hier denk ik nooit mee gestart.”

Hoe ontstond het idee om een voetbalschool te starten?
“Helaas raakte ik mijn baan net voor coronatijd kwijt, en ik moest dus op zoek naar iets nieuws. Ik schreef me in voor een project waarin ik een ondernemersplan op papier moest zetten en 6 maanden de tijd kreeg om een bedrijf op te bouwen. Voetbal is mijn passie, en ik liep in die tijd al mee met wat voetbalscholen. Ik besloot dus voor een eigen voetbalschool te gaan. Ondernemen zit sowieso in de familie. Mijn zus is eigenaresse van de kapsalon ‘t Knippaleis, die dit jaar 20 jaar bestaat.”

Waar heb je ondertussen al clinics gegeven?
“Ja, ik geef clinics bij onder andere VOW, SV Top en RKSV Volkel. We gaan ook pilots opzetten bij De Rakt, SES en Blauw Geel.”

Wat maakt het zo leuk?
“De kinderen. Ik heb een klik met hen. Het is superleuk om met hen aan de slag te gaan en mijn enthousiasme aan hen over te brengen. Ik stel mezelf altijd de vraag: wat zou ik leuk vinden om te leren op het veld? Dat probeer ik de kinderen ook mee te geven en te leren. Het is de combinatie van het leren en het plezier maken wat het zo mooi maakt.”

Hoe maak je hen enthousiast?
“Om ze nog meer te motiveren, geef ik ze zo nu en dan een complimentje. Ook zorg ik voor een medaille en een presentje aan het einde van de clinics, zodat ze echt iets krijgen voor hun prestatie. Je moet een keer met ze dollen, ze een keer ‘kontje’ laten schieten. Zo blijft het leuk.”

Heb je een doel voor de toekomst?
“Ik hoop te groeien als voetbalschool, ik wil mijn stempel drukken hier in de regio. Tot april had ik sowieso nooit gedacht dat ik nu een eigen bedrijf zou hebben. Zonder corona was ik hier denk ik nooit mee gestart. Zo zie je, en dat klinkt een beetje gek, maar corona biedt ook mensen kansen. Het gaat tot nu toe zo goed, dat ik het helemaal zie zitten in 2021!”

Meer berichten