Afbeelding

SP wil MIK op de raadsagenda

Politiek 111 keer gelezen
UDEN - De SP maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het intrekken van subsidies voor het cultuuronderwijs van MIK. Dat zei Spencer Zeegers aan het begin van de vergadering van de gemeenteraad vanavond. Hij deed een oproep aan de andere raadsleden om samen te bepraten wat er moet gebeuren. Omdat het onderwerp niet op de agenda stond, werd er verder niet op ingegaan.

[image=266703]

Wel gaf wethouder Matthie van Merwerode uitgebreid uitleg, ondanks het feit dat het geen agendapunt was. Wat hij vertelde komt grotendeels overeen met wat vandaag al in de berichtgeving op Kliknieuws stond. Wat hem betreft is het prima als de gemeenteraad erover gaat praten. Hij gaf daarbij aan dat het personeel hoe dan ook per 1 maart wordt ontslagen. Dat zou ook gebeurd zijn als de gemeente de subsidie niét terug zou in trekken.
De SP vindt dat een instelling met zoveel respectabele dienstjaren niet zomaar aan de kant gezet mag worden, door een beslissing van het college alleen. Ook wil hij weten waar kinderen dan muziekles kunnen krijgen of een tekencursus kunnen gaan doen. Of de raad het onderwerp op de agenda zet en zo ja wanneer dan, is nog niet bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant