Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Sanna krijgt het eerste vaccin toegediend.</p>

Sanna krijgt het eerste vaccin toegediend.

Historisch moment: eerste Nederlander krijgt coronavaccinatie in Veghel

  •   keer gelezen

VEGHEL | In de Brabantse regio waar COVID-19 in de eerste golf het hardst toesloeg, vond woensdagochtend 6 januari de eerste landelijke vaccinatie tegen het coronavirus plaats. Het eerste vaccin werd toegediend op de priklocatie van GGD Hart voor Brabant op de Amert in Veghel. Sanna Elkadiri van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) in Boxtel was de eerste zorgmedewerker die een prikje ontving. 

Bij de eerste vaccinatie in Nederland waren verder minister Hugo de Jonge van VWS, voorzitter van GGD GHOR Nederland André Rouvoet en directeur Volksgezondheid en Zorg van het RIVM Jaap van Delden aanwezig. "Het is een waanzinnig moment. Eindelijk na tien maanden in crisisstand, maken we vandaag een begin aan het einde van deze crisis. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de start is gemaakt. Het gaat nu echt beginnen", aldus minister De Jonge. 

Uitnodiging
Op korte termijn ontvangen ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning een uitnodiging om een afspraak te maken voor de COVID-19-vaccinatie. De vaccinatie van medewerkers in de acute zorg, waaronder ziekenhuizen en huisartsen, begint zo snel mogelijk wanneer dit zorgvuldig mogelijk is.


 

Meer berichten