Foto van vroeger: buurtschap Melle | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: buurtschap Melle

  •   keer gelezen

Linksonder zie je de bloemenwijk met de President Kennedylaan met daarboven foto’s van de boerderijen in het buurtschap Melle.

Het buurtschap Melle, waar de boerderijen veelal van vader op zoon door dezelfde families zijn bewoond, was in november 1969 nog zoals het al sinds mensenheugenis was. Enkele boerderijen raakten al wat in verval, omdat de bewoners wisten dat de oprukkende bebouwing binnen afzienbare tijd hun rustieke woonomgeving zou opslokken.

Op 4 maart 1971 legde burgemeester Schampers de eerste steen voor de nieuwe woonwijk Raam-Melle. Slechts enkele van de oude boerderijen bleven behouden en gingen dienst doen als activiteitencentrum. De Mellesingel werd de verkeersader van deze woonwijken.

Nog geen 10 jaar later stonden in deze dubbele woonwijk bijna 2.500 woningen met een klein winkelcentrum. De tektonische breuk in de aarde noodzaakte de plannenmakers om een flinke strook grond onbebouwd te laten en werd als park ingericht.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten