Theater Naat Piek gaat digitaal met serie ‘The Box’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Theater Naat Piek gaat digitaal met serie ‘The Box’

  •   keer gelezen

UDEN | Theater Naat Piek brengt vanaf zondag 10 januari de vierdelige crimebuster ‘The Box’ bij je thuis. The Box is een productie van Theater Naat Piek zelf. Deze productie is tot stand gekomen om het publiek te blijven voorzien van bijzondere voorstellingen, ondanks COVID-19. Nu alleen niet vanaf het toneel, maar direct bij je thuis op het scherm.

Ook bij toneelvereniging Naat Piek veranderde er veel toen COVID-19 haar intrede deed. Ineens was de toneelvloer leeg doordat alle repetities en voorstellingen stilgelegd moesten worden. Gelukkig laten de leden van Naat Piek zich niet zo snel voor één gat vangen en ontstonden er al snel meerdere initiatieven, waaronder een videoproductie onder de naam The Box. Het hele verhaal is met de zeven spelers en enkele figuranten gedurende twee intensieve weekenden gefilmd als een corona-project, uiteraard geheel coronaproof.

Verhaal
Al vroeg in het voorjaar had Michiel Weber, de auteur, besloten om zelf een verhaal te gaan schrijven. Iets wat al langer door zijn hoofd spookte en waar nu eindelijk eens tijd voor was. Vanuit een idee dat in hem opkwam over een geheimzinnig doosje dat uit de lucht kwam vallen, ontstond al schrijvende een verrassende krimi. Samen met een groep talentvolle ‘Naat Piekers’ is dit uiteindelijk omgevormd tot een vierdelige internetserie. Het verhaal speelt zich af in het voorjaar tijdens de eerste golf van de coronapandemie, met een hoofdrol voor Leo, een rechercheur die op non-actief staat vanwege zijn PTSS.

Afleveringen
Iedereen met toegang tot het internet kan de serie online gaan volgen. Het doel is dan ook dat er zoveel mogelijk mensen bereikt worden. De duur van de afleveringen is 10 à 15 minuten, waarin er steeds veel gebeurd. De afleveringen worden vanaf aankomende zondag wekelijks online gezet. Je kunt de serie bekijken via de website www.naatpiek.nl/the box. Hier vind je ook meer informatie over deze productie. Het einde van de serie is op 31 januari.

Meer berichten