Op safari in eigen buurt met Safari Lokali | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De Safari Lokali poster bij Laura Welten achter het raam. Hang jij er (samen met jouw buurt) ook &eacute;&eacute;n op?&nbsp;</p>

De Safari Lokali poster bij Laura Welten achter het raam. Hang jij er (samen met jouw buurt) ook één op? 

Op safari in eigen buurt met Safari Lokali

  •   keer gelezen

UDEN/VEGHEL | Net voor kerst kregen alle kinderen die bij Monkey Moves sporten een tas met daarin onder andere een poster van Safari Lokali. Dit is een initiatief waarbij kinderen in de buurt ‘op safari gaan’, op zoek naar zeven dieren uit de jungle. In verschillende buurten in Veghel en Uden poppen de posters op achter de ramen.

Zo ook achter het raam van Lina en Tigo Welten uit Veghel. Zij doen mee aan de safaritocht en zijn heel enthousiast. In hun wijk hangen inmiddels al zo’n twintig posters. “Als ze weer een poster zien hangen, willen ze meteen de QR-code scannen om te kijken welk dier er verstopt zit”, vertelt hun moeder Laura. “En thuis gaat het plezier verder, want ieder dier dat je vindt heeft een eigen kleurplaat en twee korte filmpjes met inspirerende beweegactiviteiten voor thuis. Ideaal in deze periode waarin we allemaal thuis zitten en sporten er even niet in zit.”

Ook de 5-jarige Anna Kalis uit Uden vindt de speurtocht leuk. "Er zijn bij ons in de wijk een aantal posters opgeplakt. Daarom hebben wij op een koude dag maar eens de fiets gepakt", zegt vader Chris. "Anna vindt het leuk om te doen, vooral wanneer ze weer een poster vindt. Zij heeft er nu zes gevonden, waar vier verschillende dieren achter verstopt zaten. Soms is het echter wel moeilijk om posters te vinden. Wij wonen in een grote wijk, maar daar hangen relatief weinig posters. We horen nu vooral via-via waar we ze nog meer kunnen vinden. Eén van de bewoners kwam naar buiten voor een praatje toen wij voor het raam stonden. Zij wist te vertellen waar er nog een aantal meer hangen. Maar, het zou leuk zijn als meer mensen een poster ophangen."

Safari Lokali is niet alleen voor de kinderen die bij Monkey Moves sporten. Iedereen kan er eenvoudig aan meedoen. Via www.safarilokali.nl download je de poster die je voor je raam hangt. Het is ook mogelijk om via de site een gratis stapel posters aan te vragen. Leuk om dit met je buurt op te pakken, zodat er veel posters opduiken en de kinderen veel dieren kunnen vinden. De zeven dieren verstoppen samen maar liefst 21 kleurplaten en 42 beweegactiviteiten. "Het is niet alleen leuk voor kinderen”, vervolgt Laura. "In deze tijd van alleen thuis zitten, is het extra leuk als er af en toe een kind voor je raam komt met een grote glimlach op het gezicht, omdat het een poster heeft gevonden. Dat maakt je dag toch meteen weer goed!”

Meer berichten