Praat mee over duurzame energie in Uden en Landerd | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Praat mee over duurzame energie in Uden en Landerd

  •   keer gelezen

UDEN/LANDERD | Nederland staat voor een opgave om stevig te verduurzamen. Alle gemeenten hebben daarom afgelopen voorjaar een besluit genomen over hoe zij gaan bijdragen aan duurzame energie. Ook Uden en Landerd hebben hun ‘energie bod’ aangeleverd. En nu moeten ze aan de slag met onder andere het besparen op energieverbruik en het opwekken van duurzame energie. Op woensdag 27 januari kun je digitaal mee luisteren en praten over de mogelijkheden van opwekking van grootschalige duurzame energie in Uden en Landerd. Dit is de tweede digitale sessie over grootschalige zonne- en windenergie in de gemeente.

De vorige keer, eind november, spraken de gemeentes met een aantal inwoners over de landschappelijke inpassing van windturbines en zonneparken in de gemeente. Hierdoor weten ze dat er bij de deelnemers een voorkeur is voor windturbines en zonneparken dicht bij de netaansluiting. Er is een lichte voorkeur om windturbines en zonneparken te combineren. De deelnemers hebben een sterke voorkeur om het geld uit een gebiedsfonds te besteden aan duurzaamheidsprojecten, zoals isoleren en goedkope duurzame energie.

Tweede sessie
Tijdens de tweede sessie op woensdag 27 januari wordt een terugkoppeling gegeven op de vorige. Er is een beoordelingsmatrix opgesteld met onder andere input van de inwoners die hebben meegepraat. Daarna willen ze het onder andere hebben over wat de landschappelijke inpassingseisen zijn en hoe het proces voor een initiatiefnemer eruit ziet. Hoe vindt de beoordeling van een initiatief plaats? Wat zijn de eisen en wensen?

Aanmelden
Alle inwoners van Uden en Landerd zijn welkom om digitaal aan te sluiten. Aanmelden kan via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/GRXDBV2.. De sessies zijn in de middag van 15.00 tot 17.00 uur of in de avond van 19.30 tot 21.30 uur.  

Meer berichten