Beleggers in Noord- Brabant hebben enorme belangstelling voor Bitcoin

  •   keer gelezen

Noord- Brabantse beleggers kiezen in grote getale voor de Bitcoin. Een van de redenen kan zijn dat de koers van de Bitcoin ongekend hoog is op dit moment, ongeacht het coronavirus de hele wereld beïnvloed op dit moment.

Het coronavirus brengt sinds half Maart vorig jaar veel onzekerheden met zich mee. Een gevolg van de uitbraak was dat de aandeelkoersen daalden, maar ook de waarden van olie en goud kelderden. De Bitcoin ontsprong de dans niet en had eerst een erg dalende lijn.

Een logisch gevolg van dalende koersen bij de cryptomunten zou zijn dat er geen vertrouwen meer is in onder andere de Bitcoin. Het cryptocurrency bedrijf BLOX heeft hier onderzoek naar gedaan en uit een enquête onder ruim 1300 beleggers is echter het tegendeel gebleken.

Erg veel vertrouwen in Bitcoin in Brabant
In het Noorden van Brabant zijn de beleggers erg overtuigd van de Bitcoin. Dit vertrouwen erin is nu zelfs nog meer dan voor Maart 2020, toen het coronavirus uitbrak. Ruim 80% geeft aan fiducie in cryptocurrency te hebben. Noord-Brabant heeft hiermee het hoogste percentage van Nederland als het gaat om het vertrouwen in de cryptomunten.

Bitcoin is koploper, Ethereum een goede tweede.
De meeste Brabanders ( 82%) die in cryptocurrency investeren, kiezen voor Bitcoin. Als goede tweede volgt de Ethereum met 46%. De ondervraagden uit het onderzoek gaven ook aan andere, kleinere valuta in hun portefeuille te hebben zoals XRP, al ligt het percentage daarvan veel lager, op ongeveer 3%.

Mannen investeren eerder dan vrouwen
Het overgrootste gedeelte, meer dan driekwart, van de uit Noord-Brabant komende investeerders zijn mannen. Uit de enquête komt naar voren dat mannen Bitcoins kopen en deze zien als lange termijn investering. De ondervraagde vrouwen daarentegen geven aan de investering in Bitcoins als investering voor de korte termijn te zien.

Meer berichten