Deze soorten verlichting veranderen je huiskamer | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Deze soorten verlichting veranderen je huiskamer

  •   keer gelezen

Soms wil je gewoon wat nieuws in de woonkamer. Een nieuwe tafel of stoelen kopen is direct een flinke uitgave waar je waarschijnlijk nog jaren aan vast zit. Heb je er wel eens over nagedacht om de lampen te vervangen? Wellicht komt het niet direct in je op om de lampen te vernieuwen want ze dienen hun functie, namelijk verlichting. Toch kun je met verlichting heel veel kanten op en kan dit dus ontzettend veel impact hebben op de uitstraling van je ruimtes. Bij deze delen we enkele tips ter inspiratie.

Nieuwe lampen boven de eettafel

De eettafel is een plek waar je veel zit, al dan niet om te eten. Wellicht spelen jullie graag spelletjes, drinken jullie thee rond een uur of vier of werken jullie momenteel aan deze tafel. Goede verlichting is dus essentieel en dit kan je best wat flair geven. Denk hierbij aan industriële lampen of moderne hanglampen van metaaldraad. Je kunt ook voor een versie gaan die meer chic is, zoals een glazen lamp met smoke glas. Deze dimt het licht wat meer, voor een knusse sfeer.

Kies bijpassende keukenverlichting

Wanneer je het echt rigoureus aan wilt pakken, kun je de keukenverlichting meepakken. Heb je bijvoorbeeld een prachtige hanglamp gevonden voor boven je eettafel? Bij veel winkels is het zo dat er collecties gemaakt worden. Je kunt diezelfde lampen dan in een iets andere uitvoering vinden, maar die er wel nog goed bijpast. Denk hierbij aan een plafondlamp in dezelfde stijl of een mooie set van spots. Door de keukenverlichting direct mee te nemen hierin, creëer je meer eenheid en samenhang in de keuken en de woonkamer.

Maak een statement met een vloerlamp

Een vloerlamp kan dienen als ware eyecatcher in je woonkamer. Naast een praktische functie, zoals een leeslamp, kun je namelijk ook een vloerlamp kiezen die juist dient als decoratie. Een voorbeeld hiervan is een vintage boog-vloerlamp met grote lampenkap, of juist een moderne industriële vloerlamp met een gouden binnenkant. Kies vooral voor een grote lamp wanneer je deze wilt gebruiken als statement en gooi alle kleine lampjes naar de slaapkamer!

Verlichting hoeft echt niet alleen zijn doel waar te maken. Je kunt verlichting ook inzetten als decoratie of om juist bepaalde decoratie in de spotlights te zetten. Wees dus vooral kritisch op de verlichting die je in je huis hebt staan. Zou je deze nu nog steeds kopen? Wanneer het antwoord ‘nee’ is, wordt het tijd voor vervanging!

Meer berichten