Een van de tekstbordjes in de wijk. (foto: Sjan Noy)
Een van de tekstbordjes in de wijk. (foto: Sjan Noy)

Tekstbordjes in wijk Melle: ‘Op positieve manier coronatijd doorstaan’

Algemeen 1.070 keer gelezen

UDEN | ‘Goede dagen geven blijdschap, slechte dagen geven inzicht’, ‘Belangrijker dan wie volgt, is wie naast je wandelt’, en ‘Moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen’. Het zijn een paar spreuken die op de vele tekstbordjes in wijk Melle te lezen zijn. Maar waar komen ze vandaan, en waarom hangen ze er? Esther Hoesen, wijkondersteuner van wijk Melle, vertelt er meer over. “We willen dat iedereen op een positieve manier betrokken blijft bij de wijk.”

Het idee ontstond twee weken geleden. “De wijkondersteuner van ONS welzijn, de beheerder van wijkgebouw de Kom In, wat dadelijk het nieuwe Ontmoetingsplein Mellepark gaat worden, en ik komen regelmatig bij elkaar om te bespreken wat we kunnen doen in en voor de wijk”, vertelt Esther. “Toen kwamen we op dit idee. De bedoeling van de positieve spreuken in de wijk is om bij mensen een lach op hun gezicht te toveren. Wanneer mensen naar de winkel gaan, naar het werk of gewoon even gaan wandelen komen ze overal deze bordjes tegen, die je aan het denken zetten. We moeten toch op een positieve manier de coronatijd doorstaan.” In totaal zijn het 140 bordjes met 35 verschillende teksten, die de drie initiatiefnemers bij elkaar hebben gezocht. “Ze hangen niet alleen in wijk Melle, we hebben het ook uitgezet in de wijken Raam en Hoeve. In alle drie de wijken vind je alle 35 teksten terug.”

Opbeurend
Er staat een QR-code op de bordjes, die je kunt scannen. “Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als thuiswerkopdracht voor scholen. Of je zou er een kaartje van kunnen maken en die naar mensen in de straat kunnen sturen.” Toch zal je dan snel moeten zijn, want de bordjes worden donderdag in de loop van de dag weer weggehaald. Maar niet getreurd, in wijk Melle komen er altijd weer nieuwe acties aan. “Zoals we met Kerst de kerststallenroute hebben gedaan, komt er ook weer een leuke actie rond carnaval aan”, verklapt Esther. “We krijgen op deze bordjesactie veel positieve reacties, zelfs met de vraag of we dit niet in heel Uden kunnen doen. Misschien kunnen andere wijken het idee overnemen. Het is belangrijk dat mensen in deze tijden nog uit hun huis komen. Je mag natuurlijk maar zo min mogelijk ondernemen, maar wandelen kan altijd. Het is goed voor je én met de teksten die je tegenkomt ook nog eens opbeurend.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant