Afbeelding

Wie nomineer jij voor een vrolijk carnavalsmomentje van Alledaags Geluk?

Algemeen 364 keer gelezen

UDEN | Iets leuks, vrolijks, positiefs en gezelligs doen in de carnavalsperiode voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Dat is wat de vriendinnen Petra Onverwacht, Brigitte Litjens en Maaike Dortmans graag willen bewerkstelligen. Komende zondagmiddag brengen zij een bezoekje aan Udense gezinnen, ouderen of mensen met een beperking. En jij kunt iemand nomineren!

“We zitten natuurlijk in een hele bijzondere tijd”, vertelt Brigitte. “Een tijd die voor veel mensen erg pittig is op allerlei manieren. De een heeft iemand verloren aan corona en de ander moet zijn levensstijl al een hele lange tijd aanpassen. Zo zijn er veel verschillende situaties te bedenken. Dat gaat bij een boel mensen niet in de koude kleren zitten. Mensen zijn zich bewuster dan ooit wat het grote geluk in de kleine dingen is. En dat merkt Alledaags Geluk, een initiatief van mij en Petra, dan ook in de vraag naar Alledaags Geluksmomentjes die we maken. Ook Maaike Dortmans komt als psychosociaal therapeut op dit moment veel kinderen en jongeren tegen in haar praktijk, die last hebben van stress klachten of van depressiviteit. Ook ziet ze de impact van de coronacrisis op veel gezinnen.” De drie dames zijn al ruim 20 jaar vriendinnen en vieren ieder jaar gezellig carnaval. “Maar om de carnaval zomaar voorbij te laten gaan vonden we geen optie. En zo kwamen we op het idee om samen iets leuks, vrolijks, positiefs en gezelligs te doen voor gezinnen of mensen die dit goed kunnen gebruiken. Om mensen net even de situatie te laten vergeten.”

Nomineren
Met z’n drieën creëren ze aankomende zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur in Uden een coronaproof carnavalsmomentje. Verkleed als clown brengen ze een bezoekje bij mensen voor het raam. “We doen dit voor mensen die het ook echt nodig hebben en leuk zouden vinden. Vandaar dat we hebben bedacht om mensen te laten nomineren. Het is voor gezinnen, mensen met een beperking of ouderen. De eerste nominaties zijn al binnen. Super leuk, en wij hebben er nu al zin in! Ons motto van dit carnavalsjaar is: ‘Mensen zullen gezellig stralen van dit Alledaags Geluk!’ Wil jij iemand nomineren? Mail dan naar steljevoor@alledaagsgeluk.nl of info@gezelligstralen.nl en laat weten waarom diegene dit carnavalsmomentje verdient.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant