Studenten betalen volgend studiejaar maar 50 procent van college- of lesgeld | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Studenten betalen volgend studiejaar maar 50 procent van college- of lesgeld

  •   keer gelezen

Alle studenten krijgen volgend jaar een korting van 50 procent op het college- of lesgeld. Studenten die hun recht dreigen te verliezen op hun basisbeurs (mbo) en aanvullende beurs (mbo en hoger onderwijs) krijgen een tegemoetkoming. “Dat geeft studenten financiële ademruimte in deze moeilijke tijd, waarin ook veel studenten hun bijbaan zijn kwijtgeraakt”, aldus de overheid.

Als blijkt dat studenten in het hoger onderwijs meer tijd nodig hebben om hun diploma te halen, dan wordt het studentenreisproduct met maximaal een jaar verlengd. De overheid maakt het voor bedrijven voordeliger om jonge vakmensen binnen te halen door de subsidie op praktijkleerbanen in het mbo te verhogen. Er komt naast financiële ondersteuning ook extra geld voor mentale ondersteuning door meer studie- en studentbegeleiding voor de persoonlijke ontwikkeling en studievoortgang.

Nationaal Programma Onderwijs
In totaal investeert het kabinet 8,5 miljard euro in een Nationaal Programma Onderwijs. Dat is gericht op herstel én ontwikkeling van het onderwijs, inhalen en compenseren van vertraging en op het ondersteunen van iedereen in het onderwijs die het moeilijk heeft.

Meer berichten