Logo kliknieuws.nl/uden

Udenaar vertaalt boek ‘The Science of Being Well’

  •   keer gelezen

UDEN | Onlangs is er een boek verschenen bij de Udense Uitgeverij Cyron. Het boek draagt de titel 'Toepasbare Wetten voor een Gezond Leven' en is de vertaling van 'The Science of Being Well' van Wallace D. Wattles. Samen met zijn zoon Fersy, heeft de Udense Ron van der Zee deze vertaling op zich genomen.

"In de zomer van 2017 kreeg ik een herseninfarct", vertelt Ron. "Dat zijn van die dingen die normaal je deur voorbij gaan, maar deze keer kwam het onheil sluiks via de achterdeur toch binnen. Ik ben in eerste instantie erg goed geholpen en bijgestaan in Ziekenhuis Bernhoven. Ook de eerste periode van revalidatie ging voorspoedig. Het was hard werken. Maar daarna val je echter in een gat, en moet je rest maar verder uitzoeken. Het levensgevaar was geweken, nu was het aan mijzelf." Hij kreeg daarbij veel steun van zijn vrouw en kinderen. "Van vooruitgang was echter nog weinig sprake en zo heb ik mij verdiept in de alternatieve mogelijkheden na een CVA (beroerte). Tijdens de vakantie van 2020 las ik dit boek in het Engels. Het opende voor mij nieuwe mogelijkheden om aan mijn problemen, de gevolgen van het infarct, te kunnen werken. Al snel dacht ik dat meerdere mensen hiermee geholpen zouden kunnen worden. De eerste aanzet tot vertaling was dan ook een feit.”

Bestellen
Samen hebben vader en zoon in drie maanden tijd het boek vertaald, bewerkt en in prettig leesbaar Nederlands op papier gezet. Inmiddels is het boek dan ook verkrijgbaar. De eerste reacties en recensies zijn veelbelovend. Ron: “We hopen natuurlijk dat dit boek zijn weg vindt in vele huishoudens waar men te maken heeft met chronische ziektes. Er is gewoon veel meer mogelijk dan wat we denken.” Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website www.toepasbarewetten.nl. Je kunt het boek bestellen via bol.com, maar Udenaren die hun plaatselijke boekhandel een warm hart toedragen kunnen het bestellen bij boekhandel Bruna aan de Passage 7. Door de coronamaatregelen dient de bestelling telefonische door gegeven te worden via telefoonnummer 0413 262 577.

Meer berichten