Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

Bernheze plaatst zeven nieuwe laadpalen op parkeerplaatsen

  •   keer gelezen

HEESCH | De gemeente Bernheze gaat in samenspraak met EVConsult zeven laadpalen plaatsen op strategische locaties. De behoefte aan deze palen is toegenomen omdat steeds meer mensen in elektrische auto’s rijden.

De palen komen te staan op openbare parkeerplaatsen waar ze veel elektrische auto’s verwachten en waar de bestuurder een langere tijd in de buurt aanwezig is, bijvoorbeeld in de buurt van verzorgingstehuizen. Iedere laadpaal bedient twee openbare parkeerplaatsen.
De palen veroorzaken zo min mogelijk overlast en ook minimale extra verkeersdrukte. In Heesch gaat het om een extra laadpaal op het parkeerterrein bij De Misse, in Nistelrode om De Beekgraaf, De Hoef en de Parkstraat. Er komen ook laadpalen in Vorstenbosch en Heeswijk-Dinther.

Verzoek
Heeft u een elektrische of hybride auto maar geen eigen terrein voor een eigen laadvoorziening? Dan kunt u een verzoek voor een openbare laadpaal indienen. Dit kan rechtstreeks bij Vattenfall via https://incharge.vattenfall.nl/openbare-laadpalen/laadpaal-noord-brabant/. ‘Vattenfall beoordeelt de aanvraag en kijkt of in de nabijheid van de aanvrager een geschikte locatie te vinden is. De gemeente Bernheze zoekt aansluitend een verkeerskundig goede plek in de openbare ruimte. Als de aanvraag is goedgekeurd wordt de laadpaal binnen drie maanden geplaatst; zonder installatiekosten voor de aanvrager. In 2021 zijn al 6 aanvragen voor laadpalen ontvangen en toegekend’, meldt de gemeente.

Meer berichten