Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De plaatsing van het eerste tiny house met wethouder Ben Brands van gemeente Landerd (links) en Pierre Bos, voorzitter PND (rechts).</p>

De plaatsing van het eerste tiny house met wethouder Ben Brands van gemeente Landerd (links) en Pierre Bos, voorzitter PND (rechts).

Allereerste tiny house Peel Natuurdorpen in Zeeland staat

  •   keer gelezen

ZEELAND | Het eerste tiny house voor het Peel Natuurdorpen project is gisteren aan de Heihorst in Zeeland geplaatst. De plek geldt als tijdelijke basis en als demo-locatie, omdat het de bedoeling is dat de tiny houses uiteindelijk in een nieuw bos op boerenland komen.

De kern van het Peel Natuurdorpen project is het ontwikkelen van 3.500 ha nieuwe natuur met 5 à 6 natuurdorpen in de Peel. Onder het mom ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden’, ging de stichting op zoek naar een geschikte locatie in de Peel, die ze vond aan de Heihorst in het dorp Zeeland. Vlakbij de plek waar in vroeger tijden letterlijk de poort naar de Peel was. De demo-locatie dient een goed beeld te geven van de bedoeling van het project. Zo moeten er water, bos, houtwallen, heggen en kruidenrijk grasland met daarin koeien te zien zijn. Met het tiny house erin is het plaatje compleet.

Demo-locatie
Op dinsdag 23 februari is het eerste tiny house in bestaand bos geplaatst. Op tijdelijke basis, want het is nadrukkelijk de bedoeling van de stichting, dat de tiny houses in nieuw bos op boerenland komen. Deze noodgreep is nodig, omdat er domweg nog geen nieuw bos op boeren grond is, en de stichting dringend behoefte heeft aan een demo-locatie.

Kijkdagen
Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, komen er kijkdagen voor belangstellenden. Goed voor boeren die nu al meedoen om inspiratie op te doen voor hun gebiedsplan, en voor andere boeren uit de Peel om aan te haken bij dit project. Maar ook voor bestuurders en ambtenaren om de kansen die er liggen in de Peel hier gestalte te zien krijgen.

Belangstelling
Tot nu toe hebben al ruim 600 mensen belangstelling getoond voor een tiny house in het kader van het PND-project. Voor meer informatie kun je kijken op de website www.peelnatuurdorp.nl.

Meer berichten