Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Boomknuffelen was &eacute;&eacute;n van de opdrachten, die hier perfect wordt uitgevoerd.</p>

Boomknuffelen was één van de opdrachten, die hier perfect wordt uitgevoerd.

Menig Zeelands huishouden op z’n kop door ‘Crazy88’ quiz

  •   keer gelezen

ZEELAND | Kinderen uit groep 7 en 8 en jongeren t/m 15 jaar streden afgelopen zaterdag online tegen elkaar tijdens de eerste Crazy88 online quiz van Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Het werd een hele happening en menig huishouden werd op zijn kop gezet. 

Zaterdag iets na 15.30 uur ontving elk deelnemend team een startpakketje. Naast een instructie voor deelname, zat er ook iets lekkers in het pakketje. De kinderen konden daarna aan de slag met het installeren van diverse telefoonnummers en van Padlet. Exact om 18.25 uur werd de quiz online geplaatst en in tweetallen kon de jeugd thuis aan de slag met 88 ‘te gekke’ opdrachten. Opdrachten als ‘bouw een zo hoog mogelijke toren met WC rollen’, ‘sla een eitje tegen je voorhoofd kapot’, ‘vertel een mop’, ‘bouw een totempaal’ en ‘knuffel een boom’ kwamen voorbij. Niets was de kinderen te gek! De bedoeling was om zoveel mogelijk goede opdrachten middels foto’s en filmpjes binnen de gestelde tijd van een uur in te leveren. Er werd in totaal met 40 teams, online, flink gestreden.

Tussen 19.30 en 20.00 uur werd er flink geteld door de commissie. Rond 20.00 uur vond de prijsuitreiking plaats via een livestream op de Instagrampagina van SJB. Meer dan 70 kijkers luisterden mee naar het live verslag van SJB-leden Yasmin en Twan, waarbij er tijdens het rijden nog wat mooie feitjes over Zeeland gedeeld werden. Met hints als ‘waar rook is, is vuur’ werden straatnamen (zoals in dit geval ‘De Brand) aangeduid waar het duo naar onderweg was. Wat was dit spannend! Je kon zien waar er werd aangebeld en wie er dus in de prijzen waren gevallen. Sommige kinderen stonden al buiten te wachten, terwijl andere kinderen gillend van de bank sprongen toen ze de deurbel hoorden.

De uitslag voor het basisonderwijs was als volgt: 1e: Hanne en Elke-Janne, 2e Niki en Gitte en 3e: Stijn en Evan. Ook onder de kids van het voortgezet onderwijs werd flink gestreden en daarbij vielen de volgende teams in de prijzen: 1e: Lois en Juul, 2e: Dide en Suus en 3e: Hidde en Kevin. Het groepje met de eerste prijs won twee entreekaartjes voor Toverland, de tweede prijs bestond uit twee entreekaartjes voor Take Ten bioscoop en de derde prijs was een enorm chips pakket.

Meer berichten