Logo kliknieuws.nl/uden

Zo vind je de beste jeans voor jouw figuur

  •   keer gelezen

Een passende jeans vinden is soms een flinke opgave. En als je dan een goede jeans hebt gevonden wil je ‘m het liefst nooit meer wassen. Straks gaat de vorm eruit of krimpt ‘ie! Een goede jeans is goud waard maar de zoektocht kan behoorlijk vermoeiend zijn. Tenzij je weet waar je op moet letten.

Om de beste pasvorm voor jouw lichaam te vinden, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. Zo vind je snel een jeans die precies bij je figuur past!

Zandloperfiguur
Als je schouder in verhouding staan met je heupen en je taille aan de smalle kant is, heb je waarschijnlijk een zandloperfiguur. Een jeans met een hoge taille is voor jou een goede keuze. Rechte of wijd uitlopende pijpen staan je bovendien erg mooi. Zo blijft je figuur in proportie en wordt je slanke taille geaccentueerd.

Appelfiguur 
Heb je bredere schouders en slanke benen? Dan heb je waarschijnlijk een appelfiguur. Als je graag een buikje wilt verbloemen kun je voor een jeans met hoge taille kiezen. Daarnaast zijn bootcut, flared or straight modellen perfect voor jou!

Peerfiguur
Een slank bovenlichaam en bredere heupen wordt vaak een peerfiguur genoemd. De jeans die hier het beste bij past is een bootcut of flared jeans. Op die manier leg je de nadruk op de onderkant van je benen wat je figuur helemaal in balans brengt. Deze jeans staan jou sowieso fantastisch!

Recht figuur 
Een skinny jeans is dé keuze als je een recht figuur hebt. Dat wil zeggen dat je slanke heupen en schouders hebt en niet echt een duidelijke taille. Een jeans met normale taille die goed aansluit zal jou heel mooi staan.

Omgekeerde driehoek 
Zijn jouw schouders breder dan je heupen? Kies dan voor een jeans met wijdere pijpen en een normale tot lage taille. Zo creëer je meer rondingen en balans. Jeans die te strak zitten kunnen je bredere schouders benadrukken. Vermijd deze dus als je dit liever niet hebt. Kies in plaats daarvan voor een mom jeans of boyfriend fit.

Heb je het perfecte model gevonden? 
Je nieuwe jeans vind je snel op Sans-online. Met een breed assortiment jeans en de mooiste modellen van echte topmerken zit er ongetwijfeld ook iets voor jou bij! En wil je je look helemaal compleet maken? Bekijk alle categorieën en stel een outfit samen waar jij je comfortabel in voelt. Reken op snelle verzending en de beste kwaliteit!

Meer berichten