Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Henk Lunenburg
UPDATE

Verdacht koffertje bij gemeentehuis blijkt leeg, politie weet wie koffer geplaatst heeft

  •   keer gelezen

UDEN | Op de Markt in Uden is vanochtend een verdacht koffertje aangetroffen. Uit voorzorg werd het gemeentehuis en een deel van de Markt ontruimd. Inmiddels is duidelijk dat de koffer leeg was.

Op het koffertje waren A4tjes geplakt, waarop letterlijk in gekleurde letters geschreven stond: "De begrooting van de VVD van Rutte 2021. Sinterklaas is uit gegeefven van ons belasting geld." Specialisten van de politie hebben het koffertje nader onderzocht en beoordeeld. Eerst werd onderzocht of het kon gaan om een explosief. Medewerkers van het gemeentehuis die in het gebouw aanwezig waren, verzamelden zich buiten op de Nieuwe Markt in afwachting van het onderzoek.

Uit onderzoek is gebleken dat de koffer leeg was en er dus geen risico is. Markt en gemeentehuis zijn inmiddels vrij gegeven. De koffer met de tekst erop is wel bewust neer gezet, zo lijkt het volgens de politie. "Wij onderzoeken wie hier achter zat en de bedoeling hierachter", laten zij weten.

UPDATE 12.00 uur
De politie is erachter wie het koffertje bij het gemeentehuis geplaatst heeft, en heeft contact met deze man gehad. "De man vertoonde ernstig verward gedrag en zijn motivatie blijft onduidelijk", aldus de politie. Hij is niet aangehouden. Er wordt voor hem contact gelegd met het zorgkader.

Meer berichten