Afbeelding

Verkoop van tuinmeubelen gaat enorm hard

Algemeen 720 keer gelezen

Door de eerste zonnestralen verlangen er steeds meer mensen naar de warme lente- en zomerdagen. De verkoop van tuinmeubelen gaat dan ook enorm hard in deze periode! We maken massaal de achtertuin klaar om weer optimaal te kunnen genieten van de buitenlucht. Ben je benieuwd welke tuinmeubelen het beste in de smaak vallen en wat de laatste trends zijn? Lees dan snel verder.

Extra grote tuinbank
In 2021 mag de loungeplek in de tuin nog groter en luxer zijn dan voorgaande jaren. De meeste mensen kunnen namelijk wel wat ontspanning gebruiken. Ga voor een loungeset met een grote hoekbank en bijpassende salontafel. Op de website van Latour Tuinmeubelen vind je hier genoeg mooie voorbeelden van. Deze tuinmeubelen specialist heeft een heel groot en voordelig aanbod. Als jouw budget dit jaar wat kleiner is, is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de outlet aanbiedingen.

Ronde tuintafels
Grote, robuuste eettafels in de tuin zijn al een hele tijd populair. Een vrij nieuwe trend is de ronde tuintafel. De vorm geeft het terras een speelse en zachte uitstraling. Het zal je daarnaast verbazen hoeveel stoelen eromheen kunnen staan. Tip: combineer een grote tafel met compacte stoelen die je ver onder het tafelblad kunt schuiven. Zo bespaar je veel ruimte als niet alle stoelen worden gebruikt. Bij een rechthoekige tuintafel kun je kiezen voor een tuinbankje zonder leuning. Deze past vaak helemaal onder de tafel.

All weather loungeset
Een goede tuinset is altijd bestand tegen vocht en regen. Maar je kunt lang niet alle tuinmeubelen en buitenkussens het hele jaar door buiten laten staan. Om het makkelijk te maken, is er een nieuwe loungeset trend: de all weather loungeset. Deze meubelen met comfortabele kussens kun je zelfs in de herfst en winter buiten laten staan. Je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen door flinke regenbuien. De kussens zijn gemaakt van een speciaal foam met open structuur, waardoor ze snel kunnen drogen. Ook vuil kun je eenvoudig verwijderen met een zachte doek en een mild sopje van lauwwarm water. 

Lichtgewicht en onderhoudsvriendelijk aluminium
Kunststof tuimeubelen met houtlook of van wicker zijn al jaren populair, omdat het erg eenvoudig te onderhouden is. Tegenwoordig is er nog een onderhoudsvriendelijk materiaal bijgekomen, namelijk aluminium. In tegenstelling tot de andere materialen is aluminium ook nog eens erg licht van gewicht. Je kunt de tuinmeubelen dus eenvoudig verplaatsen. Daarnaast heeft aluminium een hele moderne uitstraling en een lange levensduur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant