Afbeelding

Tips om je ex terug te winnen

Algemeen 395 keer gelezen

Na het uitgaan van een relatie is er altijd een moment dat je twijfelt. Misschien was het toch beter geweest om samen te blijven met je ex. De vraag hoe je hem of haar terugwint speelt dan automatisch op. Aan de hand van slimme tips en de juist houding krijg je dit voor elkaar.

Voor je besluit om actie te ondernemen om je ex terug te krijgen

Het is belangrijk dat je zeker weet dat je weer samen wilt zijn met je ex. Want anders verspil je alleen maar tijd. Bovendien levert het weer samen gaan om het vervolgens weer uit te maken alleen maar stress op. Zet voor jezelf eerst op een rijtje waarom je denkt dat de relatie deze keer wel slaagt. Want daar zijn lang niet altijd concrete en heldere redenen voor. Eenzaamheid speelt een belangrijke rol. Bovendien herinner je door liefdesverdriet vaak alleen de mooie momenten. Daarnaast lijkt het samengaan met een ex vaak de eenvoudigste methode om weer gelukkig te worden. Dit is lang niet altijd het geval. Bedenk wat de redenen zijn waarom jij en je ex nu wel bij elkaar passen.

Geef je ex de kans om je echt te missen

Om dit voor elkaar te krijgen is het noodzakelijk dat je jouw ex de ruimte geeft. Overspoel hem of haar dus niet met berichten en kom niet om de haverklap langs. Want je ex kan jou alleen missen wanneer je er niet bent. Door afstand te nemen verlangt je ex vanzelf weer naar jou.

Luister goed naar wat je ex te zeggen heeft

De emoties lopen vaak hoog op wanneer een relatie eindigt. Jij en je partner verwijten elkaar van alles. Als je het weer goed probeert te maken, dan is belangrijk dat de eerste gesprekken een andere toon en insteek hebben. Luister goed naar hoe je ex de situatie ziet. Het doel is om een gesprek te voeren met als doel om problemen op te lossen. Neem daarom oude kritiekpunten van je ex in overweging. Want om weer verder te gaan is het belangrijk dat jullie allebei veranderen.

Heb geduld en verwacht niet meteen te veel

Een relatie weer opbouwen kost tijd. Verwacht daarom niet dat je na één goed gesprek weer samen verder gaat. Duik tijdens de eerste toenaderingen niet meteen op de kern van het probleem. Het is namelijk belangrijk dat je eerst weer op een normale en alledaagse manier met elkaar communiceert.

Bron

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant