Afbeelding

Foto van vroeger: de Kerkstraat

Historie 1.716 keer gelezen

UDEN | Toen we in 2006 bezig waren met de samenstelling van de eerste uitgave van het fotoboekje ‘Uden … ge bent Úje nie mer!’, sloegen we dit deel van de Kerkstraat bewust over. Er was hier immers al vele jaren bijna niets veranderd. In het najaar van 2013 was echter alleen de Sint-Petruskerk nog over van dit straatbeeld. Op deze foto uit 1950 is voor de oplettende kijker heel ver in de achtergrond het College van het Heilig Kruis van de Kruisheren nog vaag zichtbaar.

In het gedeelte van de St. Petruskerk tot het pand van Van Oers op de hoek met de Marktstraat hebben een aantal van oudsher bekende Udense middenstanders hun handel gedreven. Het pand van Van Oers is enkele weken geleden al voorbij gekomen in deze rubriek. We noemen de bakkerij van de familie Boonaerts, de textielwinkel van Lambert Zomers en de weduwe Th. Kerkhoff met elektrische apparaten en rijwielen. De verfwinkel en het schildersbedrijf van Bertje Wijnen en later zijn zoon Harry mag hier niet onvermeld blijven.

Uit mijn prille jeugd, toen ik medio zestiger jaren naar de verderop gelegen St. Petrusjongensschool liep herinner ik me de Jamin-winkel van de familie Kessels. Het ijsco-luikje met het belletje zal ik nooit vergeten. In latere jaren treffen we in dit deel van de Kerkstraat onder andere de muziekhandel Ebben, boutique Gervaise, juwelier Ria Smit, damesmode Penelope, bloematelier Hugo van Hooff, shoarma Amon en de juwelierszaak van Ria Rooijackers. Vraagje: wie is de gemeente medewerker die rechts op de voorgrond staat?

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant