Logo kliknieuws.nl/uden
Foto:

Vergunning verleend voor starterswoningen Rudigerstraat Volkel

  •   keer gelezen

VOLKEL | De bouw van de twaalf startertswoningen in de oude bedrijfshal aan de Rudigerstraat in Volkel kan van start. Gemeente Uden heeft afgelopen week officieel vergunning verleend. De initiatiefnemers verwachten dat het nieuwe complex in de zomer volgend jaar kan worden opgeleverd.

De herbestemming van de loods is een initiatief van Theo van den Elzen en Willy de Groot, beiden ondernemers en geboren en getogen in Volkel. Ze hebben inmiddels een plan ontwikkeld voor de voormalige bedrijfshal aan de Rudigerstraat 32. Ze gaan er twaalf eengezinswoningen realiseren van elk ongeveer 50m2, met op de begane grond een keuken en woonkamer, en op de eerste verdieping een slaap- en badkamer. Daarbij blijven karakteristieke elementen van het gebouw en het terrein zoveel mogelijk behouden, benadrukken ze. De Groot: “Zo houden we het originele sheddak in stand en gaan we in de gevel werken met een pui van zwart aluminium. Dat geeft een mooie industriële look. Verder gaan we op het terrein een gezamenlijke tuin aanleggen, waarin zoveel mogelijk de bestaande beplanting blijft behouden. Zo staat er een mooie rij leibomen achterop het terrein, maar ook een blauwe cederboom en een pergola met een volle blauweregen. Die krijgen allemaal een hoofdrol in de nieuwe tuin.”

Planning
De initiatiefnemers verwachten dat de bouw direct na de bouwvakvakantie zal beginnen. Die wordt uitgevoerd door T&W Bouw uit Volkel. Als alles volgens planning verloopt, wordt het complex in de zomer van 2022 opgeleverd. De initiatiefnemers weten nog niet wanneer en hoe de woningen worden aangeboden voor verkoop. De Groot: “Maar we hebben al veel verzoeken gehad om informatie. Zodra we meer weten, laten we van ons horen.”


Detail uit de bouwtekening van de industriële sheddak- en puistructuur

Meer berichten