Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Een gedeelte van de deelnemers.</p>

Een gedeelte van de deelnemers.

Open Praktijkdag: wat heeft Uden te bieden?

  •   keer gelezen

UDEN | Een breed scala aan mensen en praktijken, en dus voor ieder wat wils. Tijdens de Open Praktijkdag Uden aankomende zondag openen 36 praktijken hun deuren en ontdek je wat zij te bieden hebben. Voor de organisatie anders dan de voorgaande drie edities, maar desalniettemin belooft het volgens Susan van de Wetering en Manon Steenbeek een leuke en goedgevulde dag te worden.

“4 jaar geleden hielden we de eerste Open Praktijkdag in Uden”, vertelt Susan, die vanaf het begin betrokken is bij de organisatie van Open Praktijkdag Uden. “We hebben het ‘afgekeken’ van Veghel, waar het toen al werd gehouden. We vonden het zo’n leuk idee, dat we het hebben opgepakt en in Uden zijn gaan organiseren. Het idee is eigenlijk dat mensen lekker de fiets pakken, en her en der aangaan. Lekker binnenlopen, heel laagdrempelig. Op die manier kan iedereen zien wat er allemaal aan praktijken te vinden is in Uden.” In tegenstelling tot vorige jaren ontvangen praktijken hun deelnemers dit jaar individueel. “We hebben als organisatie veel aandacht besteed aan het naleven van de RIVM-regels. Dat vinden we natuurlijk heel belangrijk en nemen we dan ook heel serieus. Tussen de verschillende bezoekers door worden de praktijken gelucht en schoongemaakt. Het is dus een afgeslankte versie van voorbije jaren, maar we zijn blij dat het toch door kan gaan.” Het is de eerste keer dat de Open Praktijkdag in het voorjaar wordt gehouden. Deze stond oorspronkelijk gepland in oktober vorig jaar, maar toen liet de organisatie de dag door alle omstandigheden nog schieten.

Zichtbaar
De praktijkdag is volgens Susan een echte Udense aangelegenheid. Er doen alleen maar praktijken mee uit Uden, of die een link of binding hebben met Uden. Dit jaar zijn er 36 deelnemers. “Het worden er ieder jaar meer. We hebben dit jaar een recordaantal deelnemers. Dat komt omdat we iets langer de tijd hebben gehad om te werven, maar ook omdat we merken dat we steeds zichtbaarder worden.” Nu al heeft de organisatie tien aanmeldingen gehad voor de praktijkdag in 2022. “Er is veel variatie in deelnemers. Coaches, therapeuten voor kinderen, jongeren en volwassenen, maar ook mens en dier. Het is behalve de open dag zelf voor de praktijken ook een hele mooie dag om met elkaar te netwerken. Het is een soort platform aan het worden, waarin we met elkaar samenwerken en elkaar steunen. Daardoor worden praktijken ook weer zichtbaarder. Dat is heel gaaf.”

Aanmelden
Je kunt je nog steeds aanmelden bij één van de deelnemende praktijken. “Dit is een mooie kans om dingen waar je nieuwsgierig naar bent, te ontdekken. En mocht het zo zijn dat je nu of later ergens naar op zoek bent, of hulp nodig hebt, dan weet je voor jezelf waar je naartoe kunt. Er zijn hele leuke, waardevolle workshops die je gratis kunt volgen. Ook online worden webinars gegeven. Op een laagdrempelige manier kijken wat voor mooi netwerk Uden heeft aan praktijken, in de breedste zin van het woord.” De deelnemers zijn te herkennen aan de vlaggen die bij hun praktijk hangen. “Hopelijk zien we bij de volgende editie door heel Uden heel veel vlaggen wapperen!” Op de website www.openpraktijkdaguden.nl kun je alle praktijken bekijken. Ook vind je daar een timetable en kun je jezelf aanmelden. “Ik zou zeggen: neem eens een kijk in de Udense praktijk!”

Meer berichten