De kinderen te zien met v.l.n.r. begeleidster Babs van Sleeuwen, Leo van der Zanden als afgevaardigde van de Vrienden van Boekel Sport en trainster Anne van Haandel.
De kinderen te zien met v.l.n.r. begeleidster Babs van Sleeuwen, Leo van der Zanden als afgevaardigde van de Vrienden van Boekel Sport en trainster Anne van Haandel.

Nieuwe tenues voor spelers ‘Passend Voetbal’ dankzij Vrienden van Boekel Sport

Voetbal 331 keer gelezen

V.v. Boekel Sport en RKSV Venhorst zijn in september 2019 een pilot ‘Passend Voetbal’ gestart, zodat ieder kind dat (nog) niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden een kans krijgt om te voetballen. Passend Voetbal is bedoeld voor kinderen met autisme, een motorische beperking of gedragsproblemen die in een vertrouwde omgeving onderling willen trainen en partijtjes spelen.

In zowel 2020 als 2021 zijn de trainingen wegens succes voortgezet en om zaterdagochtend 9.30 uur staan de kinderen van Passend Voetbal wekelijks te trappelen om te beginnen met de training. Op het hoofdveld werken ze aan hun balvaardigheid, hun trap op doel en aan samenwerkingsvaardigheden. Dit allemaal onder leiding van trainster Anne van Haandel. “De kinderen van Passend Voetbal hebben allemaal hun eigen reden waardoor ze (nog) niet aan kunnen sluiten bij een regulier team. Er zijn dan ook grote onderlinge verschillen, maar tegelijk is er een enorme verbondenheid. Als er een kind langere tijd afwezig is door een grote operatie, wordt er wekelijks gevraagd wanneer hij weer aan zou sluiten. Teamleden kunnen niet gemist worden”, aldus de clubs.

Shirts
Van binnenuit zat het al wel goed met de teamspirit, maar van buiten was het nog niet zichtbaar. De ‘Vrienden van Boekel Sport’ hebben het team nu heuse v.v. Boekel Sport-shirts met het nieuwe logo van Vrienden van Boekel Sport geschonken, compleet met een eigen gekozen nummer. Denk aan nummer 1, omdat hij altijd wil keepen, nummer 33 van Max Verstappen en nummer 95 van Bliksem Mc Queen. “Elk kind is in zijn of haar element. Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste training in de clubkleuren van v.v. Boekel Sport. Zeven trotse kinderen in geel-zwart. Ze merkten zelf op dat het samenwerken nóg beter leek te gaan. Het team groeit nog steeds.” Nieuwe kinderen zijn van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te doen, om de sfeer te proeven. Hiervoor kan contact gezocht worden via wlips@crh.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant