Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De bibliotheek in Uden.</p>

De bibliotheek in Uden.

(Foto: Ronald Strijbosch)

Veel biebboeken uitgeleend, maar medewerkers zien weinig boeken terugkomen

  •   keer gelezen

UDEN | Bibliotheek Uden roept mensen op om hun geleende en gelezen boeken terug te komen brengen naar de bieb. Bibliotheekmedewerkers merken dat er veel uitgeleend wordt, maar weinig ingeleverd.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de bibliotheken gesloten. Als alternatief kunnen bibliotheekleden gereserveerde boeken ophalen bij de ‘Afhaalbieb’. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Ook kunnen mensen geleende materialen coronaproof terugbrengen. Er wordt veel uitgeleend, maar er worden weinig boeken teruggebracht. Heb jij nog een stapel bibliotheekboeken thuis liggen? Kom ze dan inleveren. Op die manier voorkom je dat de bibliotheek bij heropening te kampen heeft met lege kasten, en maak je andere leners blij met een boek waar zij op zitten te wachten. Doordat leners boeken minder snel inleveren, loopt de wachttijd voor populaire titels enorm op en duurt het dus langer voordat leners hun gereserveerde boek hebben.

Verruiming openingstijden
Om het makkelijker te maken om materialen in te komen leveren, verruimt de bieb haar openingstijden. Vanaf maandag 12 april is de afhaal- en inleverbieb op maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend.

Meer berichten