Logo kliknieuws.nl/uden

Verrassende spullen die je beter online koopt

  •   keer gelezen

Steeds meer consumenten kopen online en dat gaat niet meer veranderen. Het is de verwachting dat in 2040 liefst 95% van de aankopen online gebeurt, zo voorspelt Nasdaq. Sinds de crisis uitbrak in maart vorig jaar is het aantal online aankopen in Nederland gestegen met 85%. Consumenten kopen vooral kleding, vakanties en concertkaartjes maar ook levensmiddelen zoals koffiecapsules en medicijnen. Gepensioneerden kopen meer boeken en tijdschriften en online financiële producten aanschaffen is helemaal doorgebroken. Niemand is nog bang van online bankieren. Bij veel spullen is het zelfs voordeliger om ze online te kopen dan in een winkel. 

Koffiecapsules

Koffiecapsules is zo’n product dat je beter online bestelt. Niet alleen zijn de prijzen lager, de keuze is ook groter. Je vindt bijvoorbeeld een grote selectie bij Kaffekapselen, de grootste verkoper van koffiecups voor onder andere toestellen van Nespresso, Tassimo en Senseo in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Zelfs met leverkosten erbij betaal je nog maar een fractie van de winkelprijs. Een starterspakket met vijftig Nespresso capsules van het merk Kaffekapselen zelf kost amper 9,98 euro met leverkosten inbegrepen. Bij Nespresso zelf kost je dat 19,5 euro zonder levering.

Inktcartridges

Bij inktcartridges is het verschil in prijs eveneens enorm zonder dat het product moet inboeten aan kwaliteit. Verkopers van merken zullen je proberen wijs te maken dat de inkt sneller op is of dat de afdrukken niet goed zijn, je sneller vegen hebt... maar daar is niets van waar. De kwaliteit van inkt van bijvoorbeeld 123inkt.nl is even goed als die van HP of Canon terwijl het prijsverschil oploopt van 6 euro tot 54 euro voor zwarte inkt. Wie wat handig is, kan het zelfs nog goedkoper en zijn inktcartridges zelf bijvullen. Je koopt een setje met inkt en een injecteerspuit en je kan je cartridge tot 5 keer bijvullen. Hou er rekening mee dat je de eerste keer waarschijnlijk wat inkt morst maar moeilijk is het niet. Je bent er zo mee weg.

Boeken

Het eerste product wereldwijd online verkocht waren boeken. Amazon was toen nog een online boekhandel en geen virtueel shoppingcenter maar nog steeds is het web de beste plaats om een boek te kopen. Een boek hoef je niet eerst fysiek gezien, gepast of gevoeld te hebben om te beslissen of het je het wil kopen of niet. Op veel webshops heb je zelfs de mogelijkheid om de eerste pagina’s te lezen. Een nieuw boek kan online 40% goedkoper zijn dan de winkelprijs.

Niet alleen voor nieuwe boeken is online de beste keuze. Je kan er ook veel tweedehandsboeken terugvinden. Voor deze boeken betaal je maar een tiende van de winkelprijs als je het koopt want in de Verenigde Staten is huren populair, zoals bij eCampus, een topsite voor boekenverkoop online.

Wie nu nog online kopen afzweert, heeft ongelijk en zal vechten tegen de bierkaai. De opmars van de e-commerce is niet te stoppen en onomkeerbaar. De handelaars zullen zich aanpassen. Waarom zou je er als consument niet van profiteren? Bestel nu al je koffiecapsules, inktcartridges en boeken online en betaal niet meer te veel voor je aankopen.

Meer berichten