Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Bart Weerdenburg

WSG Uden naar Special Olympics Team NL 2022

  •   keer gelezen

UDEN | WSG Uden is één van de negen verenigingen die is ingeloot om deel te nemen aan de Special Olympics World Winter Games in Kazan, Rusland. Dit grootste wintersportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking vindt plaats van 22 tot en met 29 januari 2022.

Op 18 januari 2022 stapt Special Olympics Team NL op het vliegtuig, waarna hun leven voorgoed zal veranderen. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij worden begeleid door negen coaches en het staf team van Special Olympics Nederland. 

Coaches geselecteerd
WSG Uden gaat met in totaal zes sporters en drie coaches naar de Special Olympics World Winter Games in Kazan, waar zij deelnemen aan de disciplines langlaufen en skiën. Deze week werd bekend dat de coaches Aad Pietersen en Lilyan Maas uit Uden het langlauf team gaan begeleiden. Coach Christel Hanegraaf uit Loosbroek maakt onderdeel uit van het skiteam. De coaches kijken er naar uit: “Het wordt niet alleen voor de sporters een enorm avontuur maar ook wij als coaches vinden het enorm spannend om te zien hoe onze sporters van deelname aan dit bijzondere evenement gaan groeien in hun sport en gevoel van eigenwaarde.” De komende maanden worden de sporters van Special Olympics Team NL geselecteerd en getraind door hun eigen coaches in samenwerking met Marcel van Galen (Head of Delegation) en Natascha Bruers (Assistant Head of Delegation) van Special Olympics Nederland. De definitieve selectie voor Special Olympics Team NL zal in september bekend worden gemaakt.

Special Olympics
Van 22 t/m 29 januari strijden ruim 2000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zijn actief in 4 takken van sport; langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden. Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Meer berichten