Logo kliknieuws.nl/uden

Bijna 300 coronaboetes uitgedeeld in gemeente Uden

  •   keer gelezen

REGIO | De politie heeft in het afgelopen coronajaar in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven. Het grootste deel van deze bekeuringen, maar liefst 64 procent, is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok. Daarnaast heeft de politie landelijk 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. In de gemeente Uden zijn er 299 boetes uitgedeeld.

Er werden daarnaast 66 waarschuwingen gegeven. Dat is te zien op de interactieve kaart die de politie vandaag publiceerde. De boetes zijn uitgeschreven in de periode maart 2020 tot en met maart 2021. 

De reden van de boetes in de gemeente Uden zijn als volgt:

- Noodverordening: 116
- Avondklok: 114
- Veilige afstand: 41
- Verbod groepsvorming: 22
- Verbod alcohol: 4
- Mondkapjesplicht in personenvervoer: 1
- Mondkapjesplicht publieke ruimte: 1

Landerd en Boekel
In de gemeente Landerd hoefde de politie minder op te treden. Hier werden maar 63 boetes uitgedeeld, en slechts 4 waarschuwingen. In Boekel werden 72 coronaovertreders op de bon geslingerd, maar waarschuwde de politie geen enkele keer. Uit de gegevens van de politie blijkt onder meer dat in de grote Nederlandse steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.

Meer berichten