Logo kliknieuws.nl/uden

Te veel zitten is slecht voor je gezondheid, maar waarom eigenlijk?

  •   keer gelezen

Veel mensen spenderen het grootste deel van de dag zittend. We zitten in onze auto om naar werk te rijden en weer naar huis, een kantoorbaan bestaat voornamelijk uit zitten, en bij thuiskomst settelen we ons op de bank. Zit jij ook zoveel? Dan loop je het risico op diverse gezondheidsklachten. Wil je weten welke risico’s dit zijn en vooral hoe je ervoor kunt zorgen dat je je dagelijkse zit-uren verminderd? Lees het allemaal in dit artikel van SKEPP! 

Wat zijn nou de gezondheidsrisico’s van veel zitten? 

Uit onderzoek blijkt dat hart- en vaatziekten, diabetes type II, obesitas en enkele vormen van kanker een direct gevolg kunnen zijn van te veel zitten. Deze risico’s komen voornamelijk voor bij mensen die tussen de 8 en 11 uur per dag zitten. Daarnaast heeft deze groep mensen 15% meer kans om voortijdig te sterven in vergelijking met de mensen die slechts 4 uur per dag zitten. Dus alle reden om minder te zitten en meer te bewegen. 

Minder zitten doe je met deze 4 tips!

#1 Pak vaker de trap

Hoe vaak maak jij gebruik van een lift of roltrap? Op kantoor, in het winkelcentrum of onderweg op het station ruil je voortaan de lift of roltrap in voor de trap. Een hele simpele keuze om dagelijks meer te bewegen. 

#2 Gebruik een wekker 

Herinner jezelf aan voldoende beweging met behulp van een wekker. Zet bijvoorbeeld na elke 20 minuten werken een wekker, waarna je 8 minuten staand gaat werken en 2 minuten gaat bewegen. 

#3 Werk aan een zit-sta bureau 

Met verstelbaar kantoormeubilair kun je makkelijk en prettig staand en zittend werken afwisselen. Zo verminder je lichamelijke klachten in je rug, nek, en schouder, verbeter je de doorbloeding en geef je een boost aan je productiviteit. Tot slot zul je meer calorieën verbranden als je staand werkt, wat ook altijd leuk meegenomen is toch!

#4 Ga vaker de deur uit voor een rondje wandelen

Wandelen is misschien wel de makkelijkste manier om meer te bewegen. Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze en na het avondeten een wandeling te maken. Naast het feit dat wandelen zorgt voor sterkere botten en spieren, zul je er ook alerter van worden en kan het een fijne manier zijn om je hoofd leeg te maken. Alleen maar voordelen dus! 

Hoe zorg jij voor meer beweging in je dagelijkse leven? 

Inmiddels heb je kunnen lezen dat je meer beweging in je dag kunt stimuleren door vaker de trap te nemen, een wekker te gebruiken, een zit-sta bureau aan te schaffen en regelmatig een wandeling te maken. Welke tip ga jij toepassen? Als je gaat voor verstelbaar kantoormeubilair adviseert SKEPP je graag bij het kiezen van geschikt kantoormeubilair! 

Meer berichten